Processpillet

Juridisk Diskussionsklubs formueretlige processpil 2017 afholdes i samarbejde med DLA Piper. En gang årligt i november måned afholdes JD’s formueretlige processpil, hvor Højesteret lægger rammer til.

Processpillet er et tilbud til alle foreningens medlemmer, hvor deltagerne får lov til at agere som advokat i en fiktiv retssag. Processpillet består af 4 hold à 5 personer. Processpillet er ikke forbeholdt nogen årgang, men er målrettet 2. og 3. årgang. Du skal dog have bestået 1. årsprøve, for at kunne sende en ansøgning.

Meningen med processpillet er at give de studerende et indblik i, hvad det vil sige at føre en sag for domstolene. DLA Piper udarbejder en opgave, som de studerende får udleveret. Herefter skal holdene udarbejde stævning og svarskrift. Når processkrifterne er udarbejdet skal sagen procederes i Højesteret. Arrangementet sluttes af med reception hos DLA Piper. Som en del af forberedelsen til proceduren i Højesteret, vil deltagerne skulle deltage i én procesretlig og en formueretlig workshop hos DLA Piper.

Undervejs vil de studerende få hjælp fra advokater fra nogle af landets førende advokatkontorer, der tilknyttes de enkelte hold. Årets vejlederkontorer er følgende: Horten, Kromann Reumert, Delacour og Plesner.

Der vil ligeledes være studentervejledere, der tidligere har deltaget, der kan være behjælpelige med tilrettelæggelsen af forløbet samt prioriteringen af tid og kræfter. Der er tale om et stærkt lærerigt og spændende forløb, hvorfor vi opfordrer alle til at melde sig til.

Processpillet bliver i år d. 21. november.

Spørgsmål kan rettes til Charlotte Otken (charlotteotken@jdku.dk) og Johanne Fisker (johanne@jdku.dk).

Tidslinje for Processpillet 2017:

JDs processpil 2017_tidslinje_til www_1024x362px

Kommende begivenheder

Forsidebanner
aug 10

JD’s USA-tur 2018

10 august - 24 august
Forsidebanner
aug 13

M&A Case Competition

13 august, kl. 08:00 - 17 august, kl. 20:00

ANNONCE