Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er passeret.

JD’s foredrag med Anders Breiviks forsvarsadvokat Geir Lippestad

29 september, kl. 18:00 - 19:00

Dagen efter at Norge d. 22. juli 2011 blev ramt af de grusomme terrorhandlinger, som førte til døden af 77 uskyldige mennesker, blev Geir Lippestad spurgt om han ville forsvare Anders Breivik. Hans første indskydelse var at han ikke skulle takke ja, men hensynet til et ordenligt retssamfund, og i den forbindelse alles ret til retssikkerhed og et ordentligt forsvar brændte i gennem.
Anders Breivik skulle ikke ved sine terrorhandlinger sætte demokratiet ud af spil, som det ellers lå ham på sinde.

Juridisk Diskussionsklub inviterer d. 29. september til et unikt indblik i, hvordan det er at forsvare en af vore tids mest bestialske terrorister, hvilket arbejdspres det medførte, og hvordan det er at arbejde mens hele verden følger med. Geir Lippestad vil fortælle om, hvordan man som forsvarsadvokat i en sådan situation, skal balancere mellem hensyn, herunder særligt det paradoksale i, at Breivik på den ene side knægter de demokratiske værdier, mens han samtidig beskyttes af de selv samme.

Under foredraget vil Lippestad også berette om udfordringerne ved gang på gang at blive eksponeret for de ugerninger Breivik udførte. Ligesom at han vil fortælle om sin personlige rejse fra at være det ondes beskytter til at blive udnævnt som ‘Årets Navn’ i Norge i 2012 af nyhedsmediet ‘Verdens Gang’.

Detaljer

Dato:
29 september
Tidspunkt:
18:00 - 19:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

E-mail:
erwin@jdku.dk

Sted

KUA
Karen Blixens Vej 8
København, 2300 Danmark
+ Google Map
Tilmelding
Max antal deltagere 320