Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er passeret.

JD’s Studiebesøg: Statens juridiske rådgivere fortæller

27 oktober, 2020, kl. 17:00 - 21:00

JD’s Studiebesøg: Statens juridiske rådgivere fortæller

Vi havde set frem til at kunne invitere jer indenfor hos Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmidt, men ligesom med så meget andet blev dette bremset af COVID-19. Det skal dog ikke forhindre os i at invitere jer til at blive klogere på et par af de betydningsfulde sager, som bliver behandlet hos Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmidt:
 
INDFLYVNING I COVID-19 MED STATSSTØTTEBRILLER PÅ
 
Få en introduktion til Kommissionens tilgang til statsstøtte i en krisetid, hvor Europæiske virksomheder kæmper for overlevelse, og medlemsstaterne villigt lukker statskasserne op på vidt gab. Det er første gang en pandemi på denne måde lægger europæisk økonomi ned. Kommissionen skal tage stilling til meget komplekse støtteforanstaltninger med kort varsel, under stort politisk pres, og under usikkerhed om pandemiens varighed. Vi har rådgivet den danske stat i forbindelse med notifikation af og forhandling med Kommissionen om flere COVID-19 støtteforanstaltninger, herunder en garanti til SAS og rekapitaliseringen af SAS. Erhvervsjuridisk rådgiver Grith Skovgaard Ølykke tager os med til et kig ind i maskinrummet.
 
PRØVELSE AF ALMENBOLIGLOVENS REGLER OM “HÅRDE GHETTOOMRÅDER”
 
Med den såkaldte Parallelsamfundspakke indførte regeringen nogle særlige krav for de såkaldte ”hårde ghettoområder”, der bl.a. er kendetegnet ved, at mere end halvdelen af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikkevestlige lande. En række beboere i Mjølnerparken har anlagt sag mod Transport- og Boligministeriet, da de mener, at visse af reglerne fra Parallelsamfundspakken udgør diskrimination. Retssagen rejser en række spørgsmål af mere generel betydning.
  • Hvornår kan man som privatperson få prøvet, om lovgivningen er ”ulovlig”?
  • Hvilke rammer har myndighederne for at indføre lovgivning sigtet mod fremme af integration?

Advokat Emil Wettendorff Nørgaard giver os en indførelse i, hvordan det er at være advokat for staten på sager af denne type.

Detaljer

Dato:
27 oktober, 2020
Tidspunkt:
17:00 - 21:00
Tilmelding
Max antal deltagere 120