Hvornår er man offer? Hvornår er man bøddel? Og hvad betyder disse betrækninger for, når spørgsmål om skyld og straf skal afgøres?

Netop disse spørgsmål (og mange flere), diskuterer dommer ved ICTY (UN International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia); Frederik Harhoff, forsvarer med møderet for ICC; Poul Hauch Fenger og Human Rights Watch’s researcher på Uganda og Tanzania; Oryem Nyeko
mandag d. 20. marts. 

Diskussionen tager udgangspunkt i ICC-sagen mod tidligere børnesoldat i Uganda, Dominic Ongwen, der var den første tidligere børnesoldat, der blev dømt ved ICC. 

Ongwen blev kidnappet af Kony da han var mellem 9-14 og gennemgik indvielsesceremonier, der blandt andet omfattede tortur og at blive tvunget til at se voldelige ritualer af mennesker, der blev dræbt. Da han forsøgte at flygte blev han som straf tvunget til at flå og flænse en anden børnesoldat levende. Senere blev Ongwen dømt for 61 forhold om forbrydelser mod menneskeheden og krigsforbrydelser, herunder mord, voldtægt, totur og slaveri. 

Sagen udfordre vores grundlæggende instinkter og følelser omkring straf og retfærdighed, og byder på en spænende debat om hvordan juraen takler dette. 

Diskussionen vil forgå på engelsk.

TID:

d. 20. marts, 2023 kl. 17:00

STED: 

Aud. 9A.3.01 (Alf Ross)

Søndre Campus, Karen Blixens Vej 8, 2300 København S

 

Afbud sker på hjemmesiden, andre henvendelser skal henvendes til hannah@jdku.dk.

Vi glæder os til at se jer!

Mvh. Juridisk Diskussionsklub