Processpillet

En gang årligt i november måned afholdes JD’s formueretlige processpil, hvor Højesteret lægger rammer til.

Processpillet er et tilbud til alle foreningens medlemmer, hvor deltagerne får lov til at agere som advokat i en fiktiv retssag. Processpillet består af 4 hold à 5 personer. Processpillet er ikke forbeholdt nogen årgang, men er målrettet 2. og 3. årgang. Du skal dog have bestået 1. årsprøve, for at kunne sende en ansøgning.

Meningen med processpillet er at give de studerende et indblik i, hvad det vil sige at føre en sag for domstolene. DLA Piper udarbejder en opgave, som de studerende får udleveret. Herefter skal holdene udarbejde stævning og svarskrift. Når processkrifterne er udarbejdet skal sagen procederes i Højesteret. Arrangementet sluttes af med reception hos DLA Piper. Som en del af forberedelsen til proceduren i Højesteret, vil deltagerne skulle deltage i én procesretlig og en formueretlig workshop hos DLA Piper.

Undervejs vil de studerende få hjælp fra advokater fra nogle af landets førende advokatkontorer, der tilknyttes de enkelte hold.

Der vil ligeledes være studentervejledere, der tidligere har deltaget, der kan være behjælpelige med tilrettelæggelsen af forløbet samt prioriteringen af tid og kræfter. Der er tale om et stærkt lærerigt og spændende forløb, hvorfor vi opfordrer alle til at melde sig til.