Kriminelle sportsstjerner

Livet som sportsstjerne indebærer luksussuiter, champagnefester, restaurantbesøg og dyre biler. Der er dog utallige af stjerne som vælger at skifte deres kingsize bed og eksklusive outfit ud med en hård singlemadras og orange fængselsdragt. Vold, drab og narko er de mest hændelige årsager til, at sportsstjernerne bliver buret inde bag lås og slå. Stud.Jur. giver et overblik over nogle sager, både internationale og nationale, hvor sportsstjerner har tabt titlen som jetsetter til fordel for kriminel. 

Allan Olsen – Fodbold/Narkotikasmugling

 

Allan Olsens smuglerkarriere starter allerede inden hans fodboldkarriere, da det daværende 21-årige lovende talent får en dom på tre måneder for besiddelse af heroin.

 

Alligevel skriver AB kontrakt med ham to år efter. Han bliver et af superligaens midtpunkter, og hans karriere synes at byde på internationale millionkontrakter lige rundt om hjørnet.

 

Fodboldspilleren når dog aldrig så langt. Overraskende for AB dukker Allan Olsen en dag ikke op til en Superligakamp. Fraværet skyldes, at han samme formiddag er blevet anholdt midt i en heroinhandel, hvor han var i besiddelse af heroin til en værdi af 200.000 DKK. Livet som fodboldspiller blev da skiftet endeligt ud med en karriere inden for salg af narkotika.

 

Med den nye titel som pusher har Allan Olsen til gengæld formået at skrive mange udenlandskontrakter. Senest forsøgte han at smugle 20 kg hvid heroin til Danmark fra Pakistan, hvilket har resulteret i en dom på 14 år afsagt af Københavns Byret sommeren 2012.

Michael Vick – NFL/Hundeslagsmål

 

Den dygtige Atlanta Falcons-quarterback var tidligere en af de højst betalte spillere i NFL, men karriereren blev truet, da Michael Vick endte i en stor retssag om arrangerede hundekampe og mishandling og drab af hunde.

 

NFL-stjernen nægtede sig skyldig, indtil tre medvirkende i sagen indgik aftaler med anklagemyndigheden, som kom Vick til skade. Han erklærede sig derefter skyldig i at have arrangeret hundekampene, og indrømmede også at have medvirket til mindst otte drab på hunde. Det kom frem i retssagen, at drabene havde været af bizar karakter. Nogle af hundene blev aflivet ved hængning eller skud, mens andre blev druknet eller banket ihjel.

 

Michael Vick fik i december 2007 sin dom, hvorefter han skiftede den røde Atlantic Falcons-trøje ud med den orange fangedragt i 23 måneder.

 

Oscar Pistorius – Løber/Drab af kæreste

 

Oscar Pistorius, bedre kendt som Blade Runner, blev den 15. februar 2013 anklaget for overlagt mord på sin kæreste, undertøjsmodellen Reeva Steenkamp.

Løberen indrømmede hurtigt at have skudt Steenkamp gennem døren til badeværelset i deres fælles hjem, men hævder til stadighed at have taget fejl af hende og en indbrudstyv.

 

At Oscar Pistorius er født uden knogler i læggene, og derfor i en ung alder måtte se sine ben amputeret, må for ham have føltes som en udfordring i livet. Men Pistorius’ proteser, der fungerer som surrogat for hans ben, viste sig at være til hans fordel til retsmødet i august i år. Anklageren havde i sagen argumenteret for, at Pistorius havde handlet forsætligt i drabet på sin kæreste, da han skulle være stået op om natten, taget sine benproteser på, gået ud til badeværelset for så at skyde hende.

 

Værdien af dette argument blev væsentligt forringet, da det gennem beviserne i sagen blev slået fast, at Pistorius ikke bar sine proteser, da han skød Reeva Steenkamp. Dette forhold bestyrker Pistorius’ forklaring om, at han troede det var en indbrudstyv, der befandt sig på badeværelset.

 

Om Oscar Pistorius er en koldblodig morder eller en stakkels skæbne, der dræbte sin kæreste ved en fejl, må verden vente på at få afklaret. Selve retssagen kommer til at forløbe i marts 2014, og det forventes, at det bliver en tung sag, med store mængder beviser at forholde sig til for retten.

 

Aaron Hernandez – NFL/Drab af ven

Den centrale figur på New England Patriots’ NFL hold blev fyret som følge af en anklage om drab.

 

Anklageren påstår, at Hernandez tog en drastisk beslutning om at dræbe sin tidligere kollega, Odin Lloyd, som var semiprofessionel amerikansk fodboldspiller. Som sagen er oplyst i diverse medier, taler beviserne til anklagerens fordel.

 

Motivet for mordet er ifølge samme, at de to fodboldspillere skulle have været oppe at toppes i weekenden inden drabet. Ifølge beviserne er Hernandez’ overvågningssystem i hans hus blevet smadret umiddelbart efter drabet, hvorfor politiet retter deres efterforskning mod ham.

 

Kort før Lloyd blev dræbt, nåede han at sende to sms-beskeder til sin søster, hvor der stod henholdsvis: ”NFL” og ”Bare så du ved det”. Disse beskeder er der også lagt vægt på for anklageren, som mener, at Lloyd forsøgte at fortælle sin søster, at Hernandez stod bag.

 

Drabet foregik i et øde industriområde, hvor Lloyd blev kørt til og skudt fem gange.

 

Der har i de amerikanske medier stået, at Hernandez nu også er i søgelyset i efterforskningen af et dobbeltdrab i juli 2010. At NFL-spilleren er en del af et bandemiljø, er nu også på tale.

 

På nuværende tidspunkt synes efterforskningen at bringe flere og flere skeletter ud af Aaron Hernandez’ skab, men om NFL-stjernens navn bliver renset under retssagen, eller om han ender sine dage i fængsel er endnu uvist.

Frank Ribery – Fodbold/Sex med mindreårig

Bayern Münchens stjernespiller, Frank Ribery, blev i 2010 anholdt for at have haft sex med en mindreårig. Anholdelsen skete i forbindelse med det franske politis efterforskning af en prostitutionsring i Paris.

 

Ribery indrømmede at have haft sex mod betaling med den dengang 17-årige pige, som ifølge fransk lovgivning er mindreårig, når det gælder prostitution. Han påstod dog, at han hverken vidste eller havde mulighed for at vide, at pigen var mindreårig.

 

Dommeren havde tidligere kundgjort, at fodboldstjernen umuligt kunne have troet, at den prostituerede var fyldt 18 år. Bevisbyrden herfor ligger på anklagemyndighedens skuldrer. Bliver Ribery dømt skyldig kan han risikere tre års fængsel og en større bøde.

Karim Benzema – Fodbold/Færdselsovertrædelse

Real Madrid-spilleren blev i starten af 2013 sigtet for at bringe trafiksikkerheden i fare. Det skete efter at politiets kamera fangede ham med 216 km/t på en strækning, hvor det var tilladt af køre 100 km/t. Konsekvensen af denne kørsel blev tur i retten, hvor fodboldspilleren måtte modtage sin straf.

 

Sagen var meget ubelejlig for Benzema, da han også er indblandet i den samme sag om den unge franske prostituerede som Ribery. Den prostituerede påstår at have været sammen med Benzema et år forinden Ribery, hvor hun kun var 16 år. Modsat Bayern München-spilleren, nægter Karim Benzema sig skyldig i at have haft sex med en den prostituerede.

Kobe Bryant – NBA/Voldtægt

Basketballspilleren, som er blandt de ti mest værdifulde basketballspillere i USA, og hiver en løncheck på 88 millioner kroner ind årligt, og som har en sponsoraftale med Nike, der giver ham yderligere 300 millioner over de næste fem år, blev i september 2003 anklaget for at have voldtaget en 19-årig kvinde.

 

De fysiske beviser var tunge nok til en anholdelse af Kobe Bryant. Han nægtede sig skyldig i voldtægt, men på et pressemøde, hvor hans kone sad ved hans side, indrømmede han dog at have haft sex med den 19-årige receptionist.

 

Anklageren i sagen mente, at kvinden sagde ”nej” under akten, men Bryant påstod modsat. Forsvarsadvokaten førte retssagen på, at kvinden var lettere løs på tråden. Ved undersøgelserne af den påståede voldtægt havde hun sæd og pubeshår fra en anden mand end Bryant på sig, og hun havde dertil haft sex med tre andre mænd i dagene før hun var sammen med Kobe Bryant.

 

Medierne, fansene og familien ventede utålmodigt på dommen over NBA’s good guy. Der kom dog aldrig nogen, da Bryant i stedet gav et uvist millionbeløb til kvinden, som til gengæld hævede sagen.

Del denne artikel