Livet på læsesalen

Eksamen står for døren, og livet på læsesal er dermed blevet en realitet for mange. Efter flere uger i træk kan man imidlertid blive træt af at sidde bag den samme person, der højtlydt tygger gulerødder i Jurahuset samt BISP, hvor andre end jurastuderende til tider logerer i weekenden og spreder harme lugte. Stud.Jur. har derfor været på jagt efter alternative læsesale til at læse, leve og lide på. Kriterier som atmosfære, beliggenhed, kaffe og mulighed for at få en plads er blevet taget i betragtning for at vurdere, om forandring fryder.

 

Kender du følelsen af, at overspringshandlinger som tøjvask og støvsugning pludselig synes sjovere end at læse? Så er det måske på tide, at du søger grønnere græsgange på en læsesal. Pak bøger, lovsamlinger, domme og noter og tag på ekskursion og find den læsesal, der lige netop passer til dig.

 

Den Sorte Diamant og Det Kongelige Bibliotek

Hvis smukke omgivelser optimerer din læselyst, er Den Sorte Diamant og Det Kongelige Bibliotek måske noget for dig. Her er flere forskellige læsesale, man kan benytte sig af; Læsesal Nord og Øst. Hertil kommer læsesal Vest E, som er nationalbibliotekets læsesal.

 

Læsesal Nord minder mest af alt om Hogwarts. Følg vingesuset 100 år tilbage i tiden til dengang grønne lamper og læderpolstrede stole var moderne. Læsesalen er mørk, hvorfor det fristende sollys kan lukkes ude. Hertil er der højt til loftet og forholdsvis private pladser med hvert sit strømstik. Læsesalen er for den seriøse studerende, da blot et host kan medføre onde blik fra sidemanden.

 

Læsesal Øst befinder sig til højre op af rulletrappen og er lys og lokkende med sine store glasvægge. Hvis man er heldig, kan man sågar finde en plads med udsigt ud over havet. Det tykke gulvtæppe begrænser endvidere lyden af stilletter og andet fint fodtøj. Ved hver plads er der rigeligt med bordplads, en blød kontorstol og strømstik.

 

Læsesalene er forbundet af en gang med løbende udstillinger. På læsesalene er det muligt at tilslutte sig Eduroam-netværket. Den største fordel må dog være, at kaffepauser kan nydes udenfor i de opstillede liggestole med udsigt til Københavns kanaler. På trods af dette vil antallet af kaffepauser formodentlig formindskes, da en kop sort filterkaffe koster 25 kr. Husk desuden 10 kr. til et skab, da store tasker og overtøj ikke må medbringes på læsesalen.

 

Adresse: Søren Kierkegaards Plads 1, København K. Rig mulighed for offentlig transport.

Åbningstider: Mandag-fredag: 8-21, lørdag: 10-17, søndag lukket

 

Bedømmelse: §§§§§ ud af 6

 

 

 

CBS – Solbjerg Plads

Hvis du er træt af juratermer og dansk, er CBS læsesal måske noget for dig. Her vil du for det meste høre snak om adoptation, branding og cost cutting, hovedsageligt på norsk.

 

CBS’ bibliotek har over 300 læsepladser med strømstik, læselamper og gode kontorstole. Desværre er 1. og 2. sal forbeholdt CBS-studerende, som kan reservere plads her. Stuen og kælderen er for alle. Læsesalen har Eduroam-netværk og er generelt lys og moderne. CBS kantine er desuden svær at hamle op med, da du kan få frisksmurte bagels, varme retter, en velasorteret rugbrød- og salatbar og ikke mindst billig kaffe. Alle disse lækkerier kan nydes i det store grønne areal uden om CBS. Frederiksbergcentret ligger endvidere lige om hjørnet, så hvis eksamenslæsningen bliver for trist, kan man forsøge at shoppe sig til lidt livsglæde igen. Gå ikke glip af CBS berygtede torsdagscafe, Nexus, hvor ordsproget: ”ingen fest uden hest” kommer til sin ret. I eksamensperioden er læsesalen ofte ret fyldt, så kom tidligt, hvis du vil have en plads.

 

Adresse: Solbjerg Plads 3, Frederiksberg. Metroen går lige til døren.

Åbningstider: Mandag-fredag: 8-23, lørdag- søndag: 8-22 samt helligdage: 10-22

 

Bedømmelse: §§§§ ud af 6

 

 

KUA – Det humanistiske fakultetsbibliotek

Engang i 2015 eller 2016 flytter jura ud til Amager, så hvorfor ikke allerede stifte bekendtskab med KUA og det det humanistiske fakultetsbibliotek?

 

Det humanistiske fakultetsbibliotek ligger i sin egen bygning midt på campus og har 258 studiepladser fordelt på enkelt- og gruppelæsepladser. Hertil findes der 260 alternative studiepladser, hvor der er mulighed for alt fra gruppearbejde over en mere henslængt læsestil i en lænestol til måske at tage sig en lille lur i en af de mange sofaer.

 

Læsesalen er lys og luftig med de store glaspanoramaer. Salen har desuden åbent hele døgnet (hvis du har studiekort) og appellerer derfor til den meget flittige studerende. Læsesalen har trådløst net og eduroam. Du er dertil næsten altid garanteret en plads, da det ikke er alle der gider tage den lange tur til Amager.

 

På KUA er der mange forskellige mad- og drikke muligheder, hvis bare du kan finde rundt. I KUA 1 ligger der en velasorteret, men lidt pebret kantine. Hertil kan man i KUA 2 finde mødestedet samt Pit-Stop hvor man kan købe alt fra sandwich over varme retter til kaffe og kage. Hertil findes der en lang række studenterdrevne cafeer drevet af de forskellige fag. Her skulle eftersigende også være heftige fredagsbarer, hvis du har brug for et lille afbræk.

 

Adresse: Njalsgade 112, København S. Tæt ved metrostationen Islands Brygge

Åbningstider: 24/7 med gyldigt studiekort, ellers mandag-fredag: 8-21

 

Bedømmelse: §§§ ud af 6

 

 

Tilbage er kun at sige: God læselyst! Og held og lykke til eksamen.

Del denne artikel