Karriere-karrusellen: Akademikernes A-kasse

Stud.Jur. Amalie Sophie Olsen-Kludt 

Amalies billede er taget af AKA’s egen fotograf. Dette er et gratis tilbud til studerende.

 


 

Hvordan er det at være ansat hos Akademikernes A-kasse?

Akademikernes A-kasse er en spændende arbejdsplads, hvor man som studerende har frihed under ansvar. Opgaverne differentiere hvilket gør hver arbejdsdagen udfordrende og sjov.

Jeg arbejder meget tæt med mine kollegaer og sparing er essentiel hos AKA. De giver os rig mulighed for at lære hinanden at kende ved bl.a. sociale arrangementer som bl.a. fredagsbar. Det sociale liv er noget, som jeg holder meget af og os studerende er blevet meget tætte, hvilket kun gør det federe at gå på arbejde.

Vores arbejdsgiver har også stor forståelse for vores eksaminer, og vi får derfor rig mulighed for at fordybe os ugerne op til eksamen.


 

Kan man arbejde i Akademikernes A-kasse som jurastuderende?

Ja, man kan sagtens arbejde som jurastuderende hos AKA. Jeg vil faktisk sige, at det er en rigtig interessant arbejdsplads, hvis man er særligt interesseret i fx arbejdsret eller forvaltningsret. AKA er en tværfaglig organisation, så man får både indblik i en privat og offentlig arbejdsplads på samme tid.

Jeg opfordrer alle til at søge, som ønsker en arbejdsplads med masser af mulighed for at lære og udvikle sig som jurastuderende. Dette gælder også, selvom man er i starten af ens bachelor. Jeg startede selv på mit 2. semester.


 

 

Hvad har Akademikernes A-kasse af tilbud til jurastuderende?

Først og fremmest er AKA jo helt gratis for os studerende helt frem til, at vi bliver færdige. At være medlem hos AKA må sammenholdes med ens øvrige forsikringer. AKA tilbyder en masse kurser, som vi kan tilgå, og de har både relevans for bachelor såvel som kandidatstuderende.

Der er masser af nyttig viden at hente fra vores jobkonsulenter, som har til formål kun at hjælpe os ud i job.

Som dimittend efter studiet sikrer AKA dig økonomisk med 13.644 kr. om måneden, samtidig med at huset har karrierekonsulenter der står klar til at rådgive dig i din karrierevej. AKA hjælper dig også økonomisk, selvom du allerede har sikret dig et arbejde, da der kan være mellemliggende måneder mellem din sidste eksamen, og til du starter dit job, hvor du måske står uden indkomst. Her dækker AKA dig også.

AKA passer godt til jurastuderende, da medlemmer hos AKA er højtudannede, hvorfor AKA også kun har specialiseret i vejledning iht. dette. Akademikernes A-kasse er også anbefalet af Djøf, som de fleste jurister jo er medlem af.


 

AKA går meget op i trivsel for deres medlemmer, hvad gør de for deres ansatte?

Der er en virkelig god atmosfære blandt ansatte, og man har mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt.

Noget jeg virkelig har værdsat er samarbejdet mellem alle AKA’s 220 medarbejdere. Der er stor fokus på trivsel og et godt arbejdsmiljø, og det kan klart mærkes. Vi studerende får meget frihed til at varetage de opgaver, som vi brænder for, og både arbejdsmæssigt og socialt får man lyst til at udvikle sig.


 

Hvad oplever du, at jurastuderende har af fordomme om a-kasser, og hvad er din oplevelse af at være medlem?

Jeg oplever desværre tit, at jurastuderende har fordomme om A-kasser, især fordi mange tror, at alle går direkte ud i job efter studiet. Det er bare ikke tilfældet – desværre. Man begår faktisk en fejl ved ikke at melde sig ind i en A-kasse, da regeringen har gjort det helt gratis for os studerende under 30 år.

Tilbuddet er til for, at vi får de bedste muligheder og forudsætninger for at komme ud i job, og hvis ikke, så er der muligheden for dagpenge, indtil man har fundet det job, som passer til én. En a-kasse går ind og dækker dig økonomisk, samtidig med at de også hjælper os med at komme ud på arbejdsmarkedet – Det er lidt en win-win.

Man kan som jurastuderende med fordel melde sig ind, især hvis man er på jagt efter sit drømmejob, og hvis man samtidig ønsker at benytte sig af de gratis kurser, som en a-kasse tilbyder i løbet af sin studietid.

Del denne artikel