Karrierekarrusellen: Bird & Bird

Med stud.jur. Celine Kirkelund Opstrup

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer? 

Som studerende i Bird & Bird er man tilknyttet én bestemt afdeling. Jeg sidder i udbuds- og konkurrenceretsteamet, hvor jeg i øvrigt starter som fuldmægtig til september. På en almindelig arbejdsdag møder jeg typisk ind mellem kl 8.30 og 9 for at tjekke mails og evt. klare et par opgaver fra dagen før eller forrige uge. Hver mandag kl. 10 har vi teammøde i mit team, hvor vi orienterer hinanden om ugens opgaver, om hvorvidt man har behov for hjælp til opgaver, eller om man står til rådighed. Her får man som studerende et godt indblik i, hvad der sker i teamet, og hvad ens kollegaer sidder og arbejder med. Det er også typisk på dette møde, at man får tildelt størstedelen af sine opgaver. Som studerende varetager jeg alle typer af opgaver inden for udbudsretten, og har derfor et stort ansvar og er del i hele udbudsprocessen lige fra forberedelsen af udbuddet til tildeling af kontrakten. Jeg bistår bl.a. med udarbejdelse af udbudsmateriale, gennemgang af konditionsmæssigheds- og evalueringsrapporter, gennemgang af kontraktudkast og kontraktbestemmelser samt udarbejdelse af orienteringsskrivelser. Disse arbejdsopgaver varierer selvsagt fra afdeling til afdeling, men mit generelle indtryk er, at man som studerende i Bird & Bird får et stort ansvar, hvor man kun selv sætter grænserne.

Vi har også en fælles studentermail, som hele kontoret kan skrive til. Studenterne fra de forskellige afdelinger/teams har i fællesskab ansvaret for at besvare disse mails. Disse opgaver kan være alt fra småopgaver som fx en oversættelse, informationssøgning eller større opgaver inden for varierende retsområder. Man får således som studerende hovedsageligt opgaver fra sit team (her både fuldmægtige, advokater og partnerne), samt mindre opgaver på den fælles studentermail.


Hvordan indgår man som studerende i jeres organisationsstruktur? 

Hos Bird & Bird har vi ’open offices’. Dette gælder flere af vores kontorer rundt om i verden. Som student sidder men enten sammen med sit team, eller sammen med de andre studerende, der er på arbejde den pågældende dag. Vi sidder altså side om side med både fuldmægtige, advokater og partnere.

Det bidrager til en meget flad struktur, uformel og hyggelig atmosfære på kontoret, hvor opgaverne ikke bare bliver tildelt pr. mail, men hvor man også vil opleve, at partneren i afdelingen kigger op fra sin skærm, og har brug for hjælp til en opgave. Her skal man ikke være bange for at spørge hverken advokater eller partnere til råds.

De studerende er overordnet struktureret af de studenteransvarlige, som vi bl.a. holder frokostmøde med en gang om måneden. Her gennemgår vi ferieønsker, arbejdsdage, sociale arrangementer og diverse. Man føler sig altså som student meget værdsat, og man er ikke i tvivl om, at man er en stor og vigtig del af kontoret.

 

Hvordan kan jeg som studerende udvikle mig hos jer? 

Når man starter som studerende hos Bird & Bird, bliver man en del af en stor og international virksomhed. De første dage bliver brugt på at blive introduceret til firmaet og på træning i de forskellige systemer, som bliver brugt af alle Bird & Bird kontorer og derfor foregår på engelsk. Jeg havde onlineundervisning sammen med nye ansatte fra andre lande, og man mærkede således hurtigt det internationale aspekt. Det er enormt fedt at føle sig som en del af noget større.

Man får som studerende tildelt en mentor, som fungerer som ens vejleder – både fagligt og socialt.  Ens mentor vil typisk være en fuldmægtig fra ens egen afdeling. Man har MUS-samtaler med sin mentor, hvor man kan snakke om udfordringer og ambitioner. Intet spørgsmål er for lille eller for stort, og man skal aldrig tøve med at tage fat i sin mentor. Det er enormt dejligt og beroligende at have en at sparre med.

Der bliver ofte arrangeret kurser i forskellige fag, som fx afholdes af partnere fra andre Bird & Bird kontorer rundt om i verden, hvor alle er velkomne til at deltage.

Der er altså rigtig gode muligheder for både at udvikle sig personligt og fagligt. Specielt hvis du – ligesom mig – gerne vil have en international profil.

 

Hvordan er det sociale liv? 

Størstedelen af de studerende sidder samlet i ’studenterafdelingen’. Her har man mulighed for at snakke sammen, sparre med hinanden og tage fælles kaffepauser. Vi har en lounge med rigtig god kaffe (og lækre snacks!!) og udsigt over Nordhavn, som bliver brugt flittigt, når hjernen lige har brug for en pause. Derudover er der selvfølgelig også god mulighed for at snakke med sine kollegaer til dagens højdepunkt – frokosten.

For de aktive, uanset om man er habil løber eller har ligget mest på sofaen, har vi en løbeklub med egen løbetræner, hvor du en gang om ugen har mulighed for at få pulsen op sammen med dine kollegaer. Og vi deltager i såvel DHL-løb som Harbour Run. Desuden afholder vi årligt en fodboldturnering med deltagelse af kollegaer fra alle Bird & Birds kontorer.

Sidste fredag i hver måned afholder vi fredagsbar, der er naturligvis både sommer- og julefester – og så alt det indimellem. De studerende er også rigtig gode til at arrangere hyggelige aftener efter arbejde, hvor vi fx mødes til pizza og en øl i en park (når vejret tillader det).

 

Hvordan bliver jeg ansat hos jer? 

Bird & Bird søger jævnligt studentermedhjælpere til vores afdelinger, der fokuserer på juridisk rådgivning inden for corporate, udbud, tech & comms og ansættelsesret. Vi søger to gange om året, forår og efterår, men da vi ofte har travlt og mangler ekstra hænder, søger vi også løbende. Stillingsannoncer kan findes på vores hjemmeside https://www.twobirds.com/da/careers/ledige-stillinger, hvor man ligeledes kan tilmelde sig vores jobagent og få direkte besked, når vi søger studentermedhjælpere. Derudover lægger vi vores stillingsannoncer på Graduateland.

Studerende søger en stilling ved at uploade en ansøgning, CV, karakterblad og evt. udtalelser, som vi derefter gennemgår. Som kandidat modtager du automatisk en bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning, og vi holder dig løbende opdateret, så du ved, hvor langt vi er i ansættelsesprocessen. 

For Bird & Bird har det sjældent betydning, hvilket semester vores studentermedhjælpere går på, så længe de er dygtige, motiverede og engagerede. Vi lægger vægt på gode karakterer, et godt humør og lysten til at lære, hvordan man arbejder på et advokatkontor.

Del denne artikel