Karrierekarrusellen: Nielsen Nørager

Med stud.jur. Ida Krogh Olsen

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for en jurastuderende hos jer?

Vi møder ind kl. 9 og har som udgangspunkt fri kl. 17 eller 18. Dette tilpasses dog vores undervisning, så har man fx undervisning fra 8-10, møder man blot ind derefter.

Jeg starter typisk min arbejdsdag med at tage noget morgenmad, som jeg spiser, imens jeg tjekker min egen mail og vores fælles studentermail. Studenterne har deres eget fælleskontor, hvilket er rigtig dejligt, da det giver mulighed for at sparre med hinanden (og så er det også bare hyggeligt).

I studentermailen får vi tilsendt opgaver af advokaterne og de advokatfuldmægtige, som vi fordeler mellem os, efterhånden som de kommer ind. Opgaverne kan være alt fra bistand til udarbejdelse af materialesamlinger og processkrifter til at tage kontakt til styrelser med spørgsmål.

Kl. 12 går vi til frokost, hvor vores køkkenleder laver dejlig mad til os. Efter frokost arbejder vi videre indtil fyraften. Er det fredag kan det være, at vi snupper en øl med kollegaerne, når arbejdsdagen er slut.

Hvordan indgår man som studerende i jeres organisationsstruktur?

Som studentermedhjælper hos Nielsen Nørager er man ikke tilknyttet en bestemt afdeling – man arbejder for hele kontoret. Vores arbejdsopgaver spænder derfor bredt, både inden for fagområde og type. Dette er noget af det jeg personligt bedst kan lide ved Nielsen Nørager, for det gør, at man får prøvet en masse forskelligt. Den ene dag kan du sidde med en lejesag, hvor noget er gået galt mellem lejer og udlejer, og den anden dag kan du bistå med et processkrift til en erstatningssag. Ikke nok med at man lærer rigtig meget på denne måde, så hjælper det også en til at finde ud af hvilke retsområder, man selv brænder for (eller ikke bryder sig om).

Hvordan kan jeg som studerende udvikle mig hos jer?

Som nævnt får vi meget ansvar hos Nielsen Nørager. Vores arbejde består ikke af printer- og kopieringsopgaver – vi får rent faktisk lov til at være med til den spændende del af arbejdet, som også er den mest udfordrende del. Jeg har personligt lært enormt meget, især den praktiske del af at være advokat, herunder hvordan en sag håndteres i praksis, samt hvordan man skriver et godt processkrift eller en god mail til en klient. Her er både de fuldmægtige og advokaterne rigtig gode til at tage sig tid til den enkelte studerende og give god vejledning. Det afspejler sig også i, at der er rigtig højt til loftet herinde.

Hvordan er det sociale liv?

Det sociale liv er virkelig noget særligt, da kontoret har den størrelse, som det har. Med i alt 53 medarbejdere er vi nok til, at der er en masse aktivitet, men samtidig er vi ikke så mange, at folk ikke kender hinanden. Det er en af de andre ting, jeg rigtig godt kan lide ved Nielsen Nørager. Folk ved hvem hinanden er og kan snakke på kryds og tværs, og det synes jeg er rigtig fedt.

Vi har årligt en sommerfest og en julefest. Sommerfesten starter typisk allerede ved middagstid, hvor der er arrangeret en masse sjove aktiviteter, der leder hen mod en lækker middag et sted, hvor vi også skal overnatte. Julefesten indledes også altid med en aktivitet efterfulgt af middag og fest på Sølyst.

Ud over de to årlige fester, har vi som nævnt også vores fredagsbar, hvor vi mødes til et glas vin eller en øl.

Hvordan bliver jeg ansat hos jer?

Der opslås stillinger efter behov inde på vores hjemmeside, men de bliver også altid delt i juragruppen på Facebook. Uopfordrede ansøgninger er også velkomne. Ansøgninger eller spørgsmål kan sendes til advokat, partner Michael Kjær Lauritsen på mkl@nnlaw.dk. I ansøgningen lægges der vægt på faglighed og ikke mindst personlighed. Studentermedhjælpere skal normalt være på minimum andet semester for at søge.

 

Del denne artikel