IUNO INTERNATIONAL SPRING DINNER

Af Emma Løchte

Sommeren er for alvor ved at melde sin ankomst, hvilket naturligvis betyder, at de københavnske stræder er dækket til af mennesker, der alle forsøger at suge den samme solstråle til sig. Jeg er én af disse mennesker, når jeg – i skrivende stund – befinder mig på en tætpakket café i centrum af København. Efter adskillige måneder med mørke dage og kolde nætter, føles den kommende sommer bedre end nogensinde. I takt med solen varmer mine stadig blege kinder, mærker jeg en eventyrlig følelse boble i min krop. Jeg får lyst til at rejse væk, ud og opleve verdenen.

Kl. er 17:15 og selvom jeg nødigt vil forlade mit gode solspot, er det på tide, at jeg hopper på cyklen afsted mod Islands Brygge. IUNO afholder International Spring Dinner i aften. Dette er et arrangement der afholdes to gange om året, for danske jurastuderende der enten skal eller drømmer om attage på udveksling, samt de udenlandske studerende, der lige nu er på udveksling i København.

”My best advice to you is to take that step further and break your comfortzone. I promise you. You will never regret it”. 

Sådan lyder det fra Cecillie fra IUNO i sin indledningstale, imens jeg tager en tår af mit iskolde glas Riesling. Du opnår ikke dit drømmejob ved at blive hjemme, få gode karakterer og arbejde hårdt. Det kan alle gøre. Tværtimod, vil en udveksling få dig til at skille dig ud, og det vil gavne dig på den lange bane, forklarer Cecilie. Jeg tager endnu en tår af vinen, og tanken om at tage på udveksling vokser med høj fart hos mig.Til middagen sidder vi opdelt efter lande, således at udenlandske studerende sidder med danske studerende, der skal på udveksling i deres hjemland. Jeg sidder på det østrigske bord, da jeg falder i snak med min bordherre, en dreng fra Wien, der på nuværende tidspunkt er på udveksling i København.

”Before I went abroad my life was only about reading books and maybe see my friends if I had the time. Now every day is an adventure, and I have made friendships that will last forever”.

Stemingen er god, folk snakker om deres drømme, erfaringer, gode og dårlige oplevelser. Den eventyrlige følelse der ramte mig tidligere på dagen, virker lige pludselig ikke så fjern. Tanken om, at de til tider lange og kedelige bøger, kan læses i et andet land med en anden kultur og blandt andre unge, der befinder sig i samme situation som mig, virker fristende.

Om det er var de adskillige glas vin, eller de mange spændende samtaler med andre studerende, der har overbevist mig, er ikke til at sige. Men én ting er sikkert. Jeg skal afsted, spørgsmålet er bare: Hvor skal jeg tage hen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Del denne artikel