Prestigefyldt specialepris uddelt

Forårets første solskinsvejr havde netop indfundet sig, da Hans Lykke Hansen og Michael Gjedde Nielsen uddelte den prestigefulde Viltoft Specialepris. Prisen kaldes også ’Lykke Hansen & Gjedde Nielsen Prisen’, opkaldt efter de to erfarne advokater inden for entreprise-, udbuds- og voldgiftsret.

Prisen har til formål at bidrage til udviklingen af entreprise-, udbuds- og voldgiftsretten, og gives til studerende eller nyuddannede, hvis speciale, ud over at have et højt fagligt niveau, behandler problemer med høj praktisk relevans.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Gothersgade 109, hvor Viltoft har deres kontor. Vinderne, Mads Welcher og Mads Kastrup-Larsen, skrev speciale om den nye bestemmelse i AB18 §17 om entreprenørprojektering. I specialet undersøgte de, hvornår projektering er aftalt mellem entreprenør og bygherre, hvornår der er tale om udbud på funktionskrav, og bestemmelsen vedrørende projektforslag.

De to specialemakkere valgte emnet efter de blev opmærksomme på den uklarhed, der var omkring problematikken. Området var ikke gennemarbejdet, hvorfor de så deres chance for at arbejde selvstændigt frem for at skrive af på, hvad der allerede var skrevet om på området. Og det gav pote; specialet blev vurderet til 12, og deres vejleder opfordrede dem til at søge specialprisen.

Lidt specielt var det så, måneder efter at have afleveret og modtaget bedømmelse for opgaven, at skulle præsentere specialet for et publikum i forbindelse med overrækkelsen. Traditionen tro slap de heller ikke fra ris og ros fra Michael Gjedde Nielsen, som med et glimt i øjet forklarede, at prisen også er de sure gamle mænds pris, hvorfor de anerkendende ord følges af en række kritikpunkter, som priskomitéen havde fundet frem til. Kritikken, som var sparsom, fungerer som faglig sparring til en opgave, som ellers har fået den højest mulige karakter.

Prisuddelingen blev efterfulgt af lyden af champagneflasker der åbnes, lækre snacks og livlig snak blandt uddelingens deltagere.

15.000 kroner og en faglig blåstempling rigere kunne Mads Welcher og Mads Kastrup-Larsen altså forlade Viltofts lokaler og træde ud i forårssolen.

Faktaboks:

Ansøgningsfristen er 1. oktober hvert år, næste gang 1. oktober 2024. For at komme i betragtning til specialeprisen skal specialet være indleveret og bedømt i de foregående 12 måneder forud for ansøgningsfristen. Både specialer, der er indleveret og bedømt i forårs- og efterårssemesteret, kan altså komme i betragtning, og det er ikke et krav, at prismodtageren stadig er studerende på ansøgningstidspunktet. Ansøgning skal indeholde kopi af specialet og dokumentation for den opnåede karakter samt oplysning om vejleder og tilladelse til at kontakte vejlederen med henblik på en udtalelse. Ansøgninger behandles fortroligt og sendes til specialepris@viltoft.dk.

Del denne artikel