Guide til Årsfest

Hver november inviterer Juridisk Diskussionsklub til årets flotteste fest – årsfesten. Årsfesten er en aften fyldt med smukke kvinder, stilede mænd og gamle traditioner i altid storslået lokaler, som sætter de perfekte rammer for den perfekte fest. Hvis du også vil med i år (måske for første gang) så læs denne guide, og få afklaret hvad årsfesten egentlig er.

 

Årsfest step by step:

 

Velkomstdrink

Alle bliver budt på en glas bobler ved deres ankomst.

 

Foto

Alle par, grupper, singler bliver fotograferet. Billederne bliver senere lagt på JD’ hjemmeside.

 

Musik

Imens alle de skarpe mænd i smokings ankommer og kvinderne tripper med i deres høje hæle, er der live musik i form af enten harpe eller cello.

 

Klokken ringer

Når klokken ringer så finder alle mændene deres date og følger hende pænt til bords. Her hilser man på dem, som man nu skal dele en fantastisk aften med.

 

Kor

Inden alle sætter sig, synger et kor, traditionen tro, aftenen i gang.

 

Velkomst

De to arrangører af årsfesten byder velkommen. I år er det JD’ klubmester Mikkel Vibe og den PR-ansvarlige Sara Gaarmann som sørger for, at vi alle får en uforglemmelig aften.

 

Toastmasteren

Der vælges hvert år en toastmaster som er tovholder under hele aftenen, og som sørger for, at vi når gennem alle indslag. Toastmasteren vil også give praktiske informationer, så alle kan være med på aftenens traditioner og forløb.

 

 

Konference

Toastmaster kalder til konference nogle gange under middagen. Dette indebærer at alle herrerne rejser sig, og svinger deres servietter over hovedet. Den akt er tegn til, at alle går ud af lokalet. Pigerne kan pudre næsen og imens holder herrerne konference. Det vigtigste ved konferencen er, at alle herrerne har en fyldt lommelærke i inderlommen. En tår af lommelærken under konferencen er en gammel tradition og en meget essentiel del af årsfesten.

 

Formandens tale

JD’ formand holder et brag af en tale til medlemmerne.

 

Herrernes tale

Der afholdes hvert år en tale til alle damerne fra herrerne. Denne skrives og afholdes af en af jurastudiets veltalende og charmerende herrer.

 

Damernes tale

Damernes tale er bygget op på samme måde som herrernes tale. Her holder en af de utallige smukke musepiger fra studiet en skarp tale til herrerne.

 

Æresmedlem tale

JD har en række æresmedlemmer, som er mennesker, der har gjort et stort indtryk inden for juraens verden. Æresmedlemmerne inviteres med til årsfesten, hvor en af dem holder en tale. Den farverige og inspirerende Ditlev Tamm har gentagende gange afholdt fantastiske taler iført sølvfarvet smokingjakke.

 

Uddeling af Ernest Hartvig legatet

Ernest Hartvig, som er æresmedlem i JD, har en mindefond som hvert år uddeler et legat til en heldig, dygtig og iøjefaldende jurastuderende. Uddelingen udføres af hans datter Wickey Hartvig, som også synger en traditionsrig sang.

 

Sang på stolene

Årligt er der en sang, som synges af henholdsvis damerne og herrerne ”imod hinanden”. Dette resulterer i at alle står på stolene og skråler. For de som ikke kender sangen ligger den printet ud på bordene.

 

Sidste konference

Den sidste og tredje konference er noget anderledes. Her går alle under bordet med lommelærkerne. Tag rødvinsglasset, stearinlys og lommelærken med under bordet, og hav så en lille fest derunder med dine bordmakkere. Dette er en hyggelig og gammel tradition, som i nuet synes lidt pjattet, men altid er stemningsfyldt og sjov.

 

Les Lanciers

Sidst på aften bliver der danset Les Lanciers. Der er mulighed for en opfriskende undervisning i Jurahusets kantine nogle dage før festen, så alle kan være med. Derefter vil der være DJ og fest med god stemning som du kender dem fra jura – bare lidt bedre. Det er jo årsfest!

5

CHECKLIST:

–       Køb billet, der er ikke ubegrænset antal, så skynd dig!

–       Find en lækker date

–       Kjole/smoking til rens

–       Lommelærken skal fyldes

–       Puds skoene

–       Øv dit foto-pose i spejlet

–       Indkøb af cola til søndag morgen – du får brug for det.

Del denne artikel