NU MED ØL OG KRAUTROCK

Efter et mindre intermezzo, som følge af lige dele dovenskab og dårlig koordinering, er kulturbloggen nu tilbage. Golden Days Festivalen er ovre. Forhåbentlig nåede du at kaste dig over en masse foredrag og koncerter. Hvis ikke, præsenteres imidlertid her straks fem nye prisvenlige kulturtilbud som du kan forlyste dig med. Det gælder uanset om du er til 50’er-film, Cykelmyggen eller seismografiske blyantsstreger.

 

Soirée filles i cinemateket

 

Glemte du også enkelte af dine veninder midt i semesterstartstravlheden? Eller savner du og din veninde bare Audrey Hepburn og en cocktail? Det er der råd for!

 

I samarbejde med Restaurant SULT, har Cinemateket arrangeret en række aftener, hvor man ved køb af en billet til biografen ikke blot får film, men også tapas, dessert og cocktail. Det koster 200 kr. at deltage – alt inklusiv.

 

Den 16. oktober kan man således mæske sig i laksecarpaccio og tiramisu, mens man drikker kølige hvidvinsdrinks og vender verdenssituationen. Efterfølgende holder prinsessen fridag i bedste Hollywoodske 1950’er stil, når Audrey Hepburn stikker af fra sine royale pligter, forelsker sig i en amerikansk journalist og kører et solbeskinnet Rom tyndt på en Vespa.

 

Billetterne til Soirée Filles går som varmt brød, så skynd dig at købe eller reservere allerede nu, hvis du gerne vil sikre dig og din veninde en plads den 16. oktober.

 

Du kan læse mere om Soirée Filles og købe billetter her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Soiree-Filles.aspx

 

Nr. 1 

Cykelmyggen på Kunsthal Charlottenborg

 

Hvis du også står og mangler noget helt fantastisk og unikt at hænge på væggen derhjemme, er det nu du skal hanke op i dig selv, cykle til Kongens Nytorv og smutte ind på Charlottenborg. Det gælder særligt, hvis du drømmer om farverige plakater, en anelse nostalgiske, med et snert af humor og karikatur.

 

Flemming Quist Møller, manden der tegnede blandt andet Hugo og Rita, Cykelmyggen og Snuden, blev i foråret 2013 inviteret til at skabe et 12 måneders plakat- og performanceprojekt. Et projekt, hvor der hver måned skulle hænges en ny plakat op i udstillingen. De i alt 12 plakater skulle afslutningsvist udgøre et større sammenhængende billede, et ”plakatapet” om man vil. Hver måneds nye plakat er desuden blevet uddelt gratis til museets gæster. Netop nu, i slutningen af september, er alle brikkerne i plakattapetet faldet på plads. Man kan derfor få lov at se værket i sin helhed, og vælge og vrage mellem alle plakaterne. Plakater, som man ganske gratis må tage med sig hjem.

 

Plakatapetet kan opleves frem til den 19. oktober 2014.

 

Hør Flemming Quist Møller fortælle mere om hans plakattapet og udførelsen af værket her: https://vimeo.com/76873661

 

Kom i stemning før udstillingen med Snuden her: http://filmcentralen.dk/alle/soeg?field_section=289&sword=snuden&search_api_views_fulltext=snuden&type=All

 

 

 

Hvis du medbringer dit studiekort, koster det kun 40 kr. at komme ind på Kunsthal Charlottenborg. Bemærk dog, at der er gratis adgang efter kl. 17 hver onsdag. Mens du alligevel kigger på tapet og fanger plakater, kan du i øvrigt benytte lejligheden til også at se den britiske kunstner Rose English, den hollandske kunstner Jennifer Tee samt ( i samarbejde med CPH:DOX) en omfattende udstilling med Keren Cytters videoværker, der lige nu også er at finde i Kunsthallen.

 

Læs mere om priser, åbningstider og hovedprogram på Kunsthal Charlottenborgs hjemmeside:

http://www.kunsthalcharlottenborg.dk/forside

 

Nr. 2 a

 

kolde øl, drinks og samtidskunst på V1 GALLERY

 

Skulle du og dine venner overveje at skyde næste weekend i gang ude i Kødbyen, kan det oplyses at der serveres svinebillige øl og drinks på V1 Gallery. Det sker på fredag, hvor der afholdes dobbeltfernisering med kunstnerne Carl Krull og Jesper Dalgaard.

 

Da Carl Krull var på roadtrip i USA i 2013, opdagede han en helt ny måde at tegne på. Han lod bilens bevægelser føre blyanten på papiret, hvilket der kom nogle spændende, nærmest seismografiske, billeder ud af. Billeder, hvor bilens smårysten og bump gennem USA, blev registreret minutiøst. Da Carl Krull kom hjem til Danmark, arbejdede han videre med teknikken. Det er resultatet af dette arbejde, vi ser på V1 på fredag.

 

Jesper Dalgaard er en kunstner der bevæger sig indenfor en myriade af medier. Alt fra installationskunst til mindre bygningsmodeller og store organiske badebroer er på hans kunstneriske CV. Hvad hans nyeste soloudstilling på V1 helt konkret kommer til at byde på, melder historien dog meget lidt om. Det eneste vi ved, er at udstillingen bærer en utrolig lang titel:

 

”Måske ikke i dag eller i morgen. Men en skønne dag vil vi forlade denne syge gamle verden, for der findes bedre steder derude. Vidunderlige steder, hvor vi kan leve og ånde, uden at skulle frygte for hvad morgendagen måtte bringe.”

Måske er denne indgangsreplik i sig selv nok til at springe op på cyklen, og køre ud til Flæsketorvet?

 

Kør til Vesterbro. Kast dig gennem cigaretrøgen i døråbningen og tag en dans på V1’s rå betongulv alt imens du sluger kunstværker. Det er aldrig kedeligt at være til ferniseringer på V1 – og efterfølgende kan I jo feste videre på Bakken eller Jolene.

 

Begge ferniseringer finder sted på fredag den 26. september fra kl. 17 til 22.

 

Se mere på facebook her: https://www.facebook.com/events/599693423475108/ og her: https://www.facebook.com/events/1607022956191479/

 

Læs desuden mere om Carl Krull på hans eget site: http://carlkrull.dk

 

Nr. 3 a

Nr. 3 b

  

HESSISMORE I SKUESPILHUSET

 

Eventministeriet i Skuespilhuset blev etableret i 2008 og står bag en lang række forestillinger med ultrakort prøvetid. Gennemsnitsprøvetiden er knap fire dage per produktion, og det pågældende event spiller altid i de scenografier, der i forvejen befinder sig på scenen.

 

Kendetegnende for forestillingerne arrangeret af Eventministeriet er således, at de på både godt og ondt er langt mere improviserede og ufærdige end Det Kongelige Teaters ordinære forestillinger. Billetprisen er dog tilsvarende langt lavere end normalt. Man kan derfor uden videre tillade sig at købe billetter til eksperimenterende koncerter og forestillinger, uden samtidig at vælte månedens madbudget.

 

Den 28. og 29. september har Eventministeriet sat i alt fire koncerter med HESSISMORE på programmet. Det sker når udgivelsen af deres nye album “Myheadisaballroom / Whoneedsapalaceanyway” fejres.

 

HESSISMORE er en kulørt og sprudlende blanding af diskoteksbeats, krautrock og jazz. Forfatteren af denne blog, synes personligt at deres musik er virkelig spændende, men døm selv, når hele det ottemand store live ensemble går på scenen den 28. og 29. september, hvor instruktør Tue Biering m.fl. har iscenesat dem. Der er lagt op til en ret uforudsigelig musikalsk oplevelse i Skuespilhuset. Det koster kun 125 kr. at deltage.

 

Læs mere om arrangementet her:

http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/eventministeriet/hessismore

 

Læs evt. mere om HESSISMORE her:

http://hessismore.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=kOMAfju1PP4

 

Skærmbillede 2014-09-22 kl. 21.46.59

 

 

 

Del denne artikel