Per Wimmer

”Jeg er klar til at tage af sted”. Det er, hvad Per Wimmer svarede i Aftenshowet på DR i marts 2008, da værten spurgte, hvor langt han var i forberedelserne til en rejse ud i rummet.

Per Wimmer bruger nemlig sin fritid på at forberede en rejse ud i rummet. Rejsen er endnu ikke blevet realiseret, men da jeg en fredag eftermiddag i februar måned talte i telefon med Per Wimmer, oplyste han blandt meget andet, at den først tur into outer space er planlagt i efteråret 2014.

At være space advocate, som Wikipedia beskriver Per Wimmer, er kun en del af en mand, der i sandhed har opnået meget mere, end de fleste af os nogensinde drømmer om.

DSC00203

Opvækst og uddannelse

Per Wimmer er født og opvokset i Slagelse. Efter at være blevet student fra et fransk gymnasium, tog han til København for at begynde på jurastudiet. Per Wimmer forlod Københavns Universitet i 1993 med en flot Cand.jur., en LL.M. fra University of London og en sølvmedalje i Københavns Universitets prisopgave-konkurrence for sin opgave om beskyttelsen af menneskerettigheder i EU.

Efter at være blevet jurist tog Wimmer et praktikophold i FN i Geneve. Derefter tog Wimmer sin tredje Mastergrad, denne gang i statskundskab fra College of Europe i Brügge, hvor han samtidig arbejdede i vicepræsidentens kabinet i EU. Det var også i denne tid, at Wimmer udgav sin første bog: ”Vers une Europe a la carte: Analyse des derogations apres Maastricht” (Hvor er Europa på vej hen: analyse af Maastricht-dommen), som grundlæggende handler om forskellige metoder til at integrere EU i Europa.

Per Wimmers uddannelse er hele vejen igennem betalt af legater, SU og løn fra studiejobs.

 

Harvard University

I 1995 rejser Wimmer til USA for at tage sin fjerde Mastergrad, denne gang på Harvard University, med speciale i business, finance and international relations. Her modtog Wimmer også Don K.-prisen, som gives for academic excellence, community contributions and potential leadership. I Wimmers to år på Harvard University var han medstifter af og den første præsident for the Harvard Scandinavian Society. Efter at have været en del af vinderholdet ved den årlige Harvard Debate Competition, blev Wimmer udvalgt som den eneste ikke-amerikanske statsborger til et Presidential Management Intern Programme for den daværende amerikanske præsident, Bill Clinton.

 

Jobs

Under sit ophold på Harvard havde Wimmer studiejob hos McKinsey & Co. som Associate Management Consultant, hvor han særligt lavede opgaver rettet mod mediesektoren.

Efter Harvard var det helt store dilemma for Wimmer dog, om han skulle tage imod tilbuddet om at komme ind og arbejde under præsident Bill Clinton i det hvide hus, hvor der var helt unikke muligheder, eller om han skulle gå efter en stilling hos Goldman Sachs, hvilket var den mest profitable vej.

Efter 38 jobinterviews verden over hos Goldman Sachs, blev Wimmer tilbudt stillingen, som han endte med takke ja til. I Goldman Sachs sad Wimmer på Equity-siden og handlede med aktier, i først omgang amerikanske aktier fra New York-afdelingen og senere hen europæiske aktier i London-afdelingen.

Det kan umiddelbart vække undring, at Goldman Sachs er interesseret i at ansætte en jurist til at handle med aktier. Ifølge Wimmers eget udsagn skyldes det, at Goldman Sachs’ filosofi er, at de først og fremmest går efter at finde de rigtige mennesker, hvorefter de selv kan forme personen og lære vedkommende op i det tekniske. Desuden havde Wimmer jo læst business og finans på Harvard University og var kommet ud med enestående resultater.

Wimmer arbejde for Goldman Sachs fra 1998-2002 og sluttede som Executive Director med ansvar for Institutional Sales of European Equity, hvor han primært rådgav om investeringer i Skandinaviske finansielle institutioner.

Wimmer forlod Goldman Sachs i 2002 til fordel for tilsvarende jobs i bl.a. Collins Stewart og MF Global/Man Securities, hvor sidstnævnte var en del af verdens største hedgefond, The MAN Group, som håndterede investeringer for mere end 60 milliarder US Dollars.

 

Wimmer Financial

I oktober 2007 grundlagde Per Wimmer sin egen investeringsbank, Wimmer Financial. Banken specialiserer sig hovedsageligt i global corporate finance, aktiehandler, fast ejendom og naturressourcer såsom minedrift, oliefelter, gas og grøn energi.

Baggrunden for beslutningen om at grundlægge sin egen investeringsbank var, at Wimmer på daværende tidspunkt mente, at han havde fået opbygget tilstrækkelig med kontakter, klienter og kompetencer til projektet.

Under Wimmer Financial ligger også Wimmer Family Office, som er bankens kapitalforvaltningsafdeling.

 

Wimmer Space

Wimmer Space er en afdeling i Wimmer Financial, hvor Per Wimmer varetager sine eventyraktiviteter.

I Wimmer Space ligger tre rumrejser på tegnebrættet, hvor den første er planlagt i efteråret 2014. Desuden er der ambitioner om at dykke ned til Titanic; en tur, der faktisk skulle have fundet sted sidste år, men som blev udsat som følge af, at den russiske regering annullerede kontrakten for udlejning af moderskibet.

I oktober 2008 skrev Per Wimmer verdenshistorie, da han foretog verdens første tandem sky dive over Mount Everest fra 9 kilometers højde i -50 grader celcius.

Per Wimmer har dykket med hajer på Filippinerne, levet med indianerne i Amazonas, stået på ski på verdens højeste skiløjpe i Bolivia i 5.500 kilometers højde og rejst Afrika tyndt alene i en bil.

Fælles for de eventyrlige projekter er, at han samtidig rejser penge til velgørende formål og skænket store beløb til eksempelvis UNICEF og Familier med Kræftramte Børn.

Wimmers helt store mål er at plante Dannebrog på månen; et mål, taget historikken i betragtning, som med al sandsynlighed vil blive realiseret.

 

Et unikum

Per Wimmer er en mand, der ifølge eget udsagn aldrig er gået på kompromis med sine mål. Wimmer er i sandhed et unikum, som bør vække inspiration i os alle – især os spirende jurister – til at tænke ud af boksen og til at følge vores hjerte.

Del denne artikel