Pia Mark – IUNO

BROOKLYN PÅ BRYGGEN

IUNO lokaler

Islands Brygge huser mange store virksomheder, og for to år siden blev endnu en føjet til listen. Parallelt med Njalsgade ligger en stor baggård, hvis charme og udseende mest af alt minder om noget, jeg har set i New York. Brosten så langt øjet rækker, og synlige brandtrapper som flugter langs de høje murstensrøde bygninger. I en af disse bygninger holder advokatfirmaet IUNO til, som jeg besøgte en fredag eftermiddag til en snak om livet og hverdagen på et af de små kontorer i København.

Trods en relativ kort levealder er IUNO ikke i tvivl om sin identitet og sine visioner. Kodeordene er åbenhed og nytænkning – at gøre op med den vanetænkning som hersker i advokatbranchen og skabe en personlig og professionel virksomhed, hvor en innovativ og moderne tilgang til specialisering og løsningsorienteret rådgivning øger værdien for kunderne.

 

Pia Mark startede som fuldmægtig under IUNOs opstart og har derfor mere end nogen anden været med til at skabe firmaets profil. Hun blev færdig som fuldmægtig i august 2014 og har siden da arbejdet som advokat hos IUNO.

 

Hvem er IUNO?

”IUNO er et forholdsvis nyt advokatkontor. Det hele startede for fire år siden, hvor tre partnere, en fuldmægtig og en enkelt student startede op. Tanken var, at det skulle være et anderledes firma. Der er rigeligt med advokatkontorer, som gør alting, som de plejer, så idéen var at gøre noget andet. Vi ville være et specialiseret kontor med nogle specifikke områder og så se, hvad det kunne føre til.

Som fuldmægtig bliver man knyttet til ét område, som man specialiserer sig indenfor – i mit tilfælde Transport & Forsikring – men der er også mulighed for at overlappe andre områder.

For to år siden rykkede vi fra Havnegade til nogle større lokaler på Islands Brygge, og så er det ellers gået stødt derudaf!”

 

 

Udover indretningen, hvordan kommer jeres åbenhed så ellers til udtryk?

”Åbenheden afspejler sig meget i den fysiske indretning, ja – hvilket har været ambitionen helt fra start. Vi har fastholdt den direkte og meget lette adgang til hinanden. Det betyder også, at vi kender hinanden rigtig godt. Det er meget kendetegnende – man kan ikke gemme sig. Det er vigtig, at man har det godtsammen. Så er det altid sjovt at være på arbejde.”

 

 

Hvordan var din start som fuldmægtig? 

Mange er nok lidt i tvivl om, hvad det egentlig indebærer at være fuldmægtig. Man hører skræmmehistorier om, at det er benhårdt arbejde, og at man aldrig har fri. Jeg tror, at det for mange kan være rigtig svært at forestille sig, hvad det egentlig er, man skal lave. Den dér uvidenhed – nu har man brugt ca. fem år i trygge rammer på studiet, hvor man vidste, hvad man skulle hver dag. Pludselig står man over for noget, hvor man ikke ved, hvad det indebærer. Jeg tror, at dét var det mest skræmmende. Det hele er selvfølgelig meget overvældende i starten, men ligesom så meget andet, falder det hele på plads.”

 

 

Hvordan var din overgang fra fuldmægtig til advokat hos IUNO?

 ”Jeg var i hvert fald ikke i tvivl om, at jeg ville blive hos IUNO. De opgaver, jeg sidder med, er enormt spændende, og jeg holder meget af det sociale; så det var helt oplagt, at jeg blev.

Et stykke tid inden man bliver advokat, vender uvidenheden og usikkerheden omkring, hvad der venter én, tilbage. Den samme følelse man har, når man går fra studiet til at blive fuldmægtig. Man er i tvivl om, hvad der nu ændrer sig. Fem år på studiet, tre år som fuldmægtig – hvad så nu? Hvad betyder det at blive advokat?

Overgangen viste sig at være utrolig nem. Jeg tror, det bunder i, at jeg har været vant til at løse mange forskellige opgaver og have ansvar fra starten. Løbende kommer der så mere og mere ansvar og større opgaver, og man får større erfaring. Og sådan er det hele vejen igennem. Så det, at man skifter titel, betyder ikke, at opgaverne ændrer sig fra dag et, men der bliver hele tiden bygget ovenpå. Selvom forskellen ikke var så stor, ved jeg, at det havde stor betydning, at jeg var vant til at have meget ansvar som fuldmægtig. Jeg var blevet klædt rigtig godt på.”

 

 

Aage, Pia, Signe og Tine indenfor

 

 

Hvilken betydning har kontorets størrelse haft på din udvikling?

”Jeg arbejder med transport og forsikring, og vi har været to personer det meste af tiden. Hvis partneren ikke kunne, var der kun mig. Der var ingen mellemled til at tage over, så jeg blev kastet mere ud i tingene. Det tror jeg ofte sker med mindre firmaer – der er ikke andre, som træder i stedet for.

Jeg var tidligt i fuldmægtigforløbet i Sverige og samarbejde med en svensk advokat, fordi den partner jeg arbejdede sammen med, var optaget. Der var ingen andre at sende af sted end mig. Det havde formentlig været anderledes i et større firma. Der havde man nok sendt en person ud med større erfaring, selvom vedkommende ikke havde arbejdet på den pågældende sag.

 

På et lille kontor kommer man tættere på det hele. Man er med til det hele, fordi strukturen er fladere. Der er ikke kamp om de gode opgaver eller tvivl om, hvem der skal med ”denne gang”. Det betyder også, at man er inde over flere praktiske ting, som der måske er nogen til at tage sig af i et større firma. Man er mere all over. Jeg har lært at være ansvarlig hele vejen rundt.

Derudover lægger IUNO stor vægt på kundekontakten – der skal være direkte adgang til den jurist, der sidder med sagen og har den største viden om et emne, og det betyder, at jeg hele vejen igennem har haft direkte kontakt til kunderne, mens kontakten typisk vil gå igennem flere led på andre advokatkontorer.”

 

 

Hvis der er kamp om de gode opgaver, bliver man presset til altid at yde sit bedste. Slipper man for det på et lille advokatkontor?

”At du ikke skal kæmpe dig til at få en opgave betyder ikke, at du gør dig mindre umage. Tværtimod skal du være i stand til at løfte den opgave, du får stillet. Man får selvfølgelig aldrig en opgave, som man ikke er klar til, men der er større muligheder for at få stillet en udfordrende sag, fordi du altid er ”first choice”. Jeg ville ikke kalde det et pres, men det er en udfordring for én selv, fordi man ved, at man bliver nødt til at gøre det godt nok, der er ikke nogen anden til at tage over.”

 

 

Hvilken personlighed egner sig bedst til et lille kontor?

 ”Man skal i hvert fald ikke være bange for at kaste sig ud i noget nyt, og man skal ikke være typen, der gemmer sig. Man skal være socialt anlagt og turde springe ud i tingene. Jeg tror, at det i et større firma er nemmere lige at dukke sig lidt, og så går opgaven videre til den næste. Omvendt skal man måske også være lidt oppe på tæerne hele tiden for ikke at blive overset. Her er der ikke risiko for at blive overset. Der er ikke nogen, der bliver glemt.

 

Nogen vil måske synes, at det er en ulempe, at man ikke kan gemme sig. Lige præcis her hos os, tror jeg måske, det åbne kontor kan være en udfordring eller en ulempe for nogle mennesker. For os er det en fordel, og noget vi har lært at holde meget af. Man skal have noget pli for at kunne arbejde i et storrumskontor, og man skal kunne se væk fra det med ikke at have sit ’eget’ kontor. Det skal ikke være vigtigt for en, at man har sit eget navn på døren. ”

 

 

Hvordan bidrager man til firmaets visioner, og hvorfor skal man vælge IUNO?

”Det er meget det her med, at man sætter sig mere i kundens sted. Som fuldmægtig er det et spørgsmål om, at man ikke bare løser det spørgsmål, som man bliver stillet, men også kigger lidt udover. Man gør sig nogle tanker om, hvilken betydning og hvilke konsekvenser noget får. Man overvejer, om få ændringer her og der kan gøre en forskel i sidste ende. Selvom svaret måske ligger lige for, kan det give en bedre løsning, hvis man lige giver lidt ekstra. Men hvis man skal være i stand til det, skal omgivelserne gøre det muligt. Hvis man er under tidspres hele tiden, vælger man den korte løsning.

 

I skal vælge IUNO, fordi I ikke bare får ansvaret for brøkdelen af en hel sag. I får lov til at være med og få ansvar over det hele. I får lov til at se helheden. Og så er det et super fedt sted at arbejde. Alle hos IUNO er enormt passionerede omkring deres arbejde. Juraen, fagligheden og det sociale, som giver en virkelig god stemning.”

 

 

5 ting der lægges vægt på, når der skal ansættes en fuldmægtig hos IUNO

– Faglighed

– Personlighed

– International erfaring

– Netværk

– Passion

 

 

 

iunologo

 

 

 

 

 

 

 

Del denne artikel