Humans of Søndre Campus – 3. års studerende, part 2

Kære juridiske Haner og Høner.

 

Så er jeg tilbage, og jeg har endnu engang fået lov til at tilbyde jer en overspringshandling her i ferien eller reeksamensperioden med en god gammeldags omgang hverdagsrøvere. Som jeg lovede sidst, vil jeg i denne omgang fortælle lidt om nogle af de forskellige ting, som studielivet på jura de sidste par år har kastet af sig. De har alle på hver deres måde været med til at gøre de sidste to et halvt år helt fantastiske og kan alle varmt anbefales, hvis I ønsker at få lidt diversitet på den pensumprægede hverdag.

Opstart på studiejob

Jeg indledte oktober med opstart som stud.jur. hos Plesner. På trods af, at jeg fra bekendte kun havde hørt positivt om livet som student derinde, var jeg alligevel røv hamrende nervøs, da jeg mandag morgen satte mig i DenGuleLimo fra Vesterbro mod Nordhavn. Jeg havde brugt en time eller to på at finde den perfekte farvekombination mellem sort, hvid og navy blå, og jeg tog af sted 45 minutter før aftalt mødetid, da jeg på ingen måde havde tiltro til, at busserne ville få mig frem i tide.

På trods af al den planlægning og forberedelse jeg havde lagt i det, så startede arbejdsdagen dog ikke som ventet. Da jeg steg ud fra bussen blev jeg nemlig mødt af en vaskeægte mandagshilsen i form af kraftigt regnvejr og en mindre orkan. Da Nordhavn – ligesom Amager – altid rammes hårdest af blæsevejr, traskede jeg derfor 7 minutter gennem stormen, med en paraply, der var vendt på vrangen, en velfriseret manke, der blev forvandlet til en høstak og der gik ikke længe, før man kunne se mine brystvorter gennem min gennemblødte hvide skjorte.

Jeg trådte ind i receptionen og forventede straks en fyreseddel, som følge af min slaskede og gennemblødte figur. Realiteten var naturligvis anderledes, og jeg blev i stedet mødt af et smil, en rundtur, en god frokost, og 4 måneder efter har jeg fortsat kun haft gode oplevelser derinde.

Nytårsaften

Et af de største dilemmaer, man har som jurastuderende: hvad gør man nytårsaften?! Kan man overhovedet blive jurist, hvis man drikker sig beruset 2-3 dage før eksamen? Må man godt tage med til middagen, selvom man skal op den 3. januar? Er livet for kort til ikke at tage shots kl. 4 om morgenen iført en sjov hat, blot fordi man skal op i tingsret et par dage efter?

Disse er spekulationer, som stort set alle jurastuderende gør sig i løbet af december. Da jeg personligt både har prøvet at ligge med hovedet på puden i ædru tilstand kl. 00:30 og har prøvet at stå kl. 05:30 i fuld opknappet skjorte og puste serpentiner og konfetti udover min stakkels kammerats gulv, så skal jeg ikke kunne give et endegyldigt svar.

Jeg vil dog sige, at jeg både har set folk få tocifrede karakterer, på trods af, at de har haft blackout tre dage inden, ligesom jeg har set folk havne i den lavere ende af karakterskalaen, selvom de havde isoleret sig selv i et røvsygt sommerhus langt væk fra sjov og ballade. Konklusionen må være, at din karakter nok ikke afhænger af, hvorvidt du takker ja eller nej til champagne et par dage inden eksamen.

Årsfest

Hvis I kun skal deltage til et enkelt studiearrangement hele næste år, så lad det for guds skyld være Juridisk Diskussionsklubs Årsfest. Det er snobbet, det er for dyrt, det er arrogant, det er præget af åndssvage traditioner, køen for at få billet er alt for lang, og det er alt i alt en helt perfekt aften. Vidunderlige talere, en veltalende toastmaster (der i år var ekstraordinær flot at se på), lækker mad, vidunderlig service og fri bar i rigtig god vin, som I ikke kan udtale navnet på. Det er en aften, man tænker på i ugerne op til og snakker om hver dag i flere uger efterfølgende. Så spar sammen til en smoking, eller gør som jeg har gjort de sidste to år og tag med vennerne ud og lej en, og gør jer ellers klar til at ligge urimeligt mange timer i kø, for at få den billet til årsfesten.

Processpil

Jeg deltog dette semester i JD’s formueretlige processpil.  Sammen med 19 andre studerende, opdelt i 4 forskellige grupper, var vi i gang i ca. halvanden måned, hvor vi med blod, sved og tårer kæmpede på vegne af vores fiktive klient. Vi fik udarbejdet henholdsvis stævning og svarskrift, og vi afsluttede forløbet med at procedere i Højesteret foran tre vaskeægte, levende og yderst seriøse højesteretsdommere.

I et forløb som dette er det vigtigt at huske, at der ikke er noget der hedder vindere eller tabere. Det faglige udbytte får du med dig, uanset resultatet i finalen, hvorfor jeg også er fuldstændig ligeglad med, at mit hold ikke vandt…

Hvis man føler, at man har tid i løbet af semesteret, så vil jeg klart anbefale at tilmelde sig næste år. Det er næsten ligeså tidskrævende som et 5 ECTS-fag, men mindst ligeså givende.

Tutorforløbet

Af alle de ting, som jeg har fået tiden til at gå med de sidste par år af jurastudiet, så har tutorforløbet dog klart været det, der har fyldt mest; både ved studiestarten ’16 og ’17. Først og fremmest skal det siges, at det har været super udfordrende. Jeg har fået nogle sociale kompetencer samt samarbejdsevner med mig, som jeg med garanti får gavn af i mange situationer resten af livet. Derudover har det begge år været en fornøjelse og et privilegium at kunne hjælpe de nye studerende med at få den bedst mulige studiestart.

Vigtigst af alt vil jeg dog påpege, at tutorforløbet i høj grad er en kæmpemæssig fest for alle de involverede. Det er sandt, at man bruger rigtig meget tid på at give de nye studerende den bedst mulige studiestart, men tag endelig ikke fejl af, at din tid primært går på at fortælle røvere og synge fællessange henover en hel masse bajere. Jeg vil klart anbefale alle, der føler at studielivet mangler lidt sjov og ballade til at melde sig som tutor. I lærer 50-60 nye medstuderende at kende, og I medvirker til at aflive alle de fordomme, som de nye studerende har med sig gennem den dårligt fungerende svingdør på førstedagen. I får taget på nogle ekstra introture – både med jeres medtutorer og med jeres nye studerende – I får taget i byen om onsdagen, I får teambuilded, I får lært en hel masse navnelege, I får incitament til at deltage endnu mere i det sociale studieliv, og vigtigst af alt, så afslutter I hele forløbet med at drikke jeres egen vægt i champagne, iført jeres stiveste puds, hvor I måske/måske ikke brækker jer foran en HR-direktør…

 

Endnu en gang tak for, at jeg måtte fortælle om mit fine lille studieliv. Jeg håber, I har nydt at læse med.

Del denne artikel