Reportage fra International middag – 2013

Mange jurastuderende på Københavns Universitet vælger at tage på udveksling som del af enten bachelor- eller kandidatgraden. Nogle vælger at tage langt væk til enten kængurulandet Australien, USA, eller Østen. Andre skal ikke så langt, og vælger i stedet Tyskland, Sverige eller et af de andre europæiske lande gennem ”ERASMUS” programmet. JD afholder derfor, i samarbejde med IUNO og det juridiske fakultet, den internationale middag to gange årligt. Her får de rejsende mulighed for at møde andre, der skal samme sted hen, eller nogen der kommer derfra, som kan give gode råd om landet. Stud.Jur har dækket middagen, der fandt sted den 11. april på Toldboden.

 

Over 110 mødte op til dette semesters internationale middag. De blev budt velkommen med en kold øl, og et mærke på brystet, så alle kunne se hvor man skulle hen. Det tog ikke lang tid, før lokalet var fyldt godt op, og alle fandt hurtigt nogle nye venner at tale med. IUNO bød velkommen, og deres egen advokatfuldmægtige, Bahareh Mobkie, delte sine erfaringer med at læse i udlandet. Der blev især lagt vægt på forberedelsen, såsom tidlig legatsøgning og research af hvor i byen der bor andre studerende. Et helt år før, skal man begynde at forberede sig. En anden stor fordel ved udveksling, er de unikke muligheder man får i forhold til at specialisere sig. [Universiteter i andre lande byder, som man kunne forvente, på nogle helt andre fag, end der er tilgængelige på Københavns Universitet, eller andre universiteter i Danmark. Professionel specialisering er derfor en mulighed, som kun kan gribes ved at tage af sted.]

 

I et senere interview med Bahareh, fik hun lov til at uddybe yderligere.

Hvad mener du, de deltagende skal få ud af at deltage i arrangementet? Hvorfor skal man overhovedet tage på udveksling?

Jeg synes det er vigtigt at tale med andre om at tage af sted. At dele bekymringer, erfaringer. Det er en god mulighed for at få insiderviden om de lande man skal til. Man kan forberede sig på den måde til at blive international studerende. Jeg var ikke selv til et lignende arrangement, dengang jeg læste, hvilket var ærgerligt – man er jo ivrig efter at møde folk der skal det samme.

[Grunden til, at man skal tage på udveksling, er først og fremmest for at komme ud af sin comfort-zone. Jeg ved det lyder kliché-agtigt, men man udvider virkelig sin horisont]. Personligt ville jeg have gjort det på bacheloren, hvis man kunne det dengang jeg læste, for man bliver en del mere klar over hvad man vil med sin uddannelse på sådan et ophold. Det er uden tvivl også et kæmpe plus når man søger job – nogle steder kræver rent faktisk, at man har været på udveksling!

 

Stemningen var høj hele aftenen. Der var vin til middagen, og Toldbodens køkken sørgede for, at man kunne blive mæt som en amerikaner til fri buffet. Der var generel høj tilfredshed over hele arrangementet, og det var nemt at komme i snak med de mange verdensmænd der deltog.

 

Eliza på 8. semester skal studere på Luzern University i Schweiz. Hun er garvet backpacker, så hun regner ikke med, at det bliver så grænseoverskridende. Det bliver til gengæld en anden oplevelse, da indholdet er seriøst. Det faglige er vigtigt, og en af grundene til det blev Schweiz. Eliza har nemlig en forventning om, at de har godt styr på det, i modsætning til fx Italien, hvor hun tror der kan blive taget lidt lettere på tingene. Desuden er Schweiz et smukt land, og hendes søster har boet der før. Eliza kender allerede nogle af de lokale, men glæder sig alligevel til at skabe flere internationale kontakter. Som de fleste kom hun til også til aftenens arrangement, for at møde andre, der skal samme sted hen.

 

Yolande og Cecilie på 4. semester skal til henholdsvis Göteborg, Sverige, og Utrecht, Holland. Det var sent på aftenen, og vinen til middagen gav anledning til man kunne tale lige så klogt som de græske filosoffer. Jeg undrede mig over hvorfor man tager på udveksling i Sverige (som mange er langt væk lig med godt i mit hoved), men dette giver god mening for Yolande. Hendes far er svensk, så udveksling i Sverige var oplagt. Cecilie valgte Utrecht, mest af alt fordi det har et renomé som en oplagt studieby. Der er 5000 jurastuderende, så det er et godt sted at skabe kontakter.

 

Aftenen fortsatte med en glidende overgang til lidt musik, større mulighed for at mingle, og dele erfaringer og forventninger med hinanden. Barcelona, Kork og Istanbul er kun få af de destinationer, som folk kunne fortælle om, og alle glædede sig til at rejse til.

 

Da musikken desværre skulle slukke klokken 00.00, var ikke alle lige begejstrede for at forlade Toldboden. Men det var kun positivt. Mætte, med nye kontakter og en god buzz fik alle et udbytte, som uden tvivl vil kunne forbedre opholdet, om det så bliver til foråret, eller det efterfølgende semester. Vi takker IUNO og det juridiske fakultet for det fine arrangement, og glæder os til en succes af samme kaliber til næste år.

Del denne artikel