Onsdagsposten 051218

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det er svært at pege på en enkelt artikel i dag, der kan tage prisen for den største juridiske nyhed i den forgangne onsdagspostuge. Det skyldes primært, at vi har enormt mange skæve nyheder i denne omgang, der kan være kæmpe nyheder for nogen og ubetydelige for andre.

Skulle der alligevel peges på en, er det den skelsættende afstemning, der fandt sted i det britiske parlament i går. For første gang nogensinde i den britiske retshistorie har et flertal i parlamentet nemlig stemt for, at den britiske regering har handlet i ‘foragt for’ dem. Der er med andre ord tale om et britisk mistillidsvotum. Der er hevet mange kaniner op af hatten i løbet af Brexit, men denne er alligevel en af de tungere.

Denne nyhed følger naturligt af, at denne onsdagspost står i det internationales tegn. Kun tre nyheder har vi fra Rigsfællesskabet – en advarsel fra FE om muligt russisk valgpåvirkelse, en voldsom budgetforøgelse i dette års finanslov til SØIK’s hvidvaskafdeling og et metroselskab (gæt hvilket) der har erkendt sig skyldig i 17 brud på arbejdsmiljøloven, og derfor skal til at betale bøder i millionklassen.

På den internationale scene har vi først og fremmest Macrons store torn i øjet, de gule veste – rettere alle der besøger Paris’ torn i øjet; gule veste har aldrig været flotte. Herudover har vi endnu en forkert og uhyggelig bevægelse i autoritær retning fra Orbans Ungarns side – nu er et universitet blevet smidt ud af Budapest, fordi det forkynder liberale og demokratiske budskaber. Så meget for ytringsfrihed, uddannelse og sammenhold – og i øvrigt så meget for en seriøs artikel med den overskrift, Berlingske. Derudover har ugen budt på en Hollandsk domstols beslutning om at dømme en 69-årig mand til dårlige matches på Tinder ved ikke at skære 20 år af hans alder, samt en historie der er grebet ud af en dårlig kriminalroman: Den Nigerianske præsident, der må forklare, at han ikke er en klon af sig selv, og at han er levende.

Vi slutter i dag i optimismens tegn, med to gode nyheder. Makro: Verdensbanken har afsat 1,3 billioner til klimaninvesteringer, hvilket svarer til godt 35 % af Verdensbankens samlede investeringer. Mikro: Outdoor-turned-investment-banker mærket Patagonia har doneret sine 10 millioner USD skattebesparelser til klimagrupper.

God onsdag og god læsning!












 

Del denne artikel