091019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

I onsdags fremlagde regeringen sit udspil til finansloven for næste år – et udspil, der går under navnet ”Velfærd først – tryghed, tillid og en grøn fremtid”. Udspillet indeholder således bl.a. 5,4 milliarder kroner til et velfærdsløft, 1,5 milliarder kroner til en genopretning af skattevæsenet og 2,1 milliarder kroner til grøn omstilling og minimumsnormeringer. Virker disse tal en smule uoverskuelige at forholde sig til, så anbefales du at scrolle en smule længere ned – her kan du nemlig få overblikket over en række mindre og mere konkrete forslag, der kan få betydning for dit budget næste år. For rygerne kan vi afsløre, at en prisen for pakke cigaretter står til at stige med 10 kr., og at du allerede skal af med en 5’er mere fra april 2020.

Det er dog ikke kun finanslovsudspillet, der har fyldt den sidste uge – teledatasagen er formentlig også dukket op på dit nyhedsfeed en gang eller to. Sagen drejer sig hovedsageligt om tillid til retssystemet, og særligt fem personer har noget på spil i sagen. Du kan finde dem alle fem nedenfor, herunder Barbara Bertelsen, som du også kan finde i næste udgave af Stud.Jur.

Vi bringer i denne uge også nyt fra Kongehuset. Skulle det være gået din næste forbi, er kronprinsesse Mary blevet udnævnt som rigsforstander, og hun skal derfor fremover varetage dronningens opgaver, hvis hun er på rejse eller syg. Lektor og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen kalder udnævnelsen for en ”genistreg” og et ”ligestillingsprojekt”.

Ingen onsdag uden Trump. USA’s vicepræsident Mike Pence fik i fredags en tidsfrist på 11 dage til at udlevere dokumenter om hans mulige rolle i Ukraine-sagen. I sagen beskyldes Donalds Trump for at have forsøgt at presse Ukraine til at finde snavs om Joe Biden, der håber på at blive demokraternes kandidat til præsidentvalget næste år. Kongressens demokrater skal altså inden d. 15. oktober have udleveret dokumenterne, som potentielt kan føre til en rigsretssag mod Donald Trump.

God onsdag og god læselyst!









 

Del denne artikel