061119

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi er trådt ind i november måned, graderne daler og bladende er for længst faldet af træerne, men heldigvis ser alt ikke sort og trist ud. Juridisk Diskussionsklub afholder nemlig deres årlige og traditionsrige årsfest på lørdag, og vi glæder os til at se alle de festglade fremmødte mennesker.

Helt ligeså festligt er det ikke på Christiansborg disse dage. Tidligere Udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg, er blevet sat under lup af Regeringen. Inger Støjberg har nemlig tilbage i 2016 instrueret i at adskille unge asylansøger ægtepar, når den ene part var under 18 år. Spørgsmålet er blot, om Inger Støjbjerg var klar over, at adskillelsen var ulovlig? Det vil et nyligt nedsat kommissorium afgøre.

Vi fortsætter med uafklarede sager, hvor Britta Nielsens advokat, Nima Nabopur, ikke mener, at hans klient skulle udtale sig på gårsdagens retsmøde, da Nima Nabopur fortsat mangler svar fra anklagemyndigheden om sagsbehandlingen af Britta Nielsens udlevering til Danmark. Én ting er dog afklaret, og det er, at Retten mener, at sagen skal fortsætte, og det skal ske med Britta Nielsens egen forklaring. Så nemt går det dog ikke, og Britta Nielsen har for fjerde gang afvist at ville lade sig afhøre. Vi håber, at femte gang er lykkens gang, og holder jer opdateret om Britta Nielsens egen forklaring om svindlen for knap 117 millioner.

Vi slutter af et sted længere væk end retssal 60 i Københavns Byret og lander i USA, som i går formelt meldte sig ud af Paris-aftalen. Paris-aftalen blev indgået i 2015, hvor alle 196 lande forpligtede sig til at arbejde med den globale opvarmning, og havde en ambition om, at temperaturen på kloden ikke måtte stige mere end to grader. Trump meldte dog ud i 2017, at USA ville forlade aftalen, hvorfor nyheden formentlig ikke er chokerende for nogle af os. Chokerende er det dog, at chefen for USA’s miljøstyrelse, Scott Pruitt, tilbage i 2017, meldte ud, at han var i tvivl om i hvilket omfang, mennesker kan bidrage til de globale stigninger.

Rigtig god onsdag og god læselyst!

 

Del denne artikel