Karriere-karrusellen: Bech-Bruun

Med Caroline Spliid, stud.jur. i afdelingen IP & Technology

(Privat foto, kredit Caroline Spliid)

 

Typisk arbejdsdag

Stud.jur.erne i Bech-Bruun sidder i mange forskellige afdelinger, og der er stor variation i vores arbejdsopgaver, afhængig af, hvor man er placeret i huset. Der er ikke to klienter, der er ens, og derfor er deres behov det heller ikke. For at hjælpe fuldmægtigene, advokaterne og partnerne på bedste vis, skal vi derfor kunne tage os af en række af forskellige opgaver. I min afdeling får man typisk opgaver overleveret ved en kort uformel snak. Det er alt lige fra juridisk research, forberedelse af retssager, kontakt til myndigheder, artikelskrivning og alt derimellem. Man kan ikke det hele fra første dag, men jeg har lært, at det bedste er, bare at kaste sig ud i alle typer af opgaver – så det er bestemt et råd, jeg kan give videre.

Noget af det, der er dejligt ved at være stud.jur. hos Bech-Bruun, er, at vi har en del fleksibilitet. Arbejdstiden ligger de fleste uger på 10-15 timer, og der er mange måder at tilrettelægge timerne på. Nogle af os møder for eksempel kl. 8.00, andre kl. 9.30, og der er også mulighed for at tilpasse arbejdstiderne til vores skema på studiet og ved eksamenstid. Som stud.jur. må man selvfølgelig gengælde den fleksibilitet, hvis det er nødvendigt at møde ind lidt tidligere eller blive lidt længere end normalt en gang imellem; men det er kun rart, for så føler man, at man får ansvar, og at der er brug for en på kontoret.

Hos Bech-Bruun har vi desuden en virkelig god kantine, faktisk Danmarks bedste! Frokostpausen er tit en god mulighed for at hyggesnakke lidt med de andre stud.jur.er. I den afdeling, jeg sidder i, har vi også en ugentlig fællesfrokost, hvor vi – både advokater og studerende – på skift fortæller lidt om de sager og opgaver, vi sidder med – men hvor der også bliver talt meget uformelt om stort og småt uden for kontoret.


 

Hvordan indgår stud.jur.er i organisationsstrukturen

Bech-Bruun består af mange afdelinger – med helt forskellige retsområder og størrelser, derfor er antallet af stud.jur.er også afhængig af afdelingen. Det er klart, at afdelingerne helt naturligt er forskellige, men fælles for alle afdelingerne er faktisk, at der grundlæggende er en forholdsvis flad struktur. Noget af det, som jeg selv sætter stor pris på, er bl.a., at de opgaver, jeg får, kommer fra både fuldmægtige, advokater og partnere. I min afdeling er der derfor ikke noget krav om, at det, jeg leverer, skal igennem en masse led, før en partner får det at se. Det har jeg lært utrolig meget af.

Det kan ske, at man en gang i mellem er i tvivl om, hvordan man får taget hul på en opgave eller kommer videre, hvis noget er svært. I den situation oplever jeg generelt, at folk er rigtig søde til at hjælpe én på rette vej. Det, synes jeg, er rart, og det var noget, jeg værdsatte højt særligt i starten af min ansættelse. Læringskurven er enorm stejl, men det er der stor forståelse for.


 

Hvordan kan jeg udvikle mig

For de fleste studerende er det vigtigste ved et studiejob, at det giver en unik mulighed for at lære og udvikle sig i et praktisk miljø. Og det kan man mærke, at Bech-Bruun også går rigtig meget op i. Som stud.jur. er det vigtigt, at man får prøvet en masse forskellige ting. Til udviklingssamtaler gennemgår vi derfor altid, hvilke områder og opgavetyper vi har prøvet kræfter med, så vi kan sørge for at komme hele vejen rundt. Man kan også mærke, at det er noget, advokaterne er opmærksomme på, og de er altid klar til at give feedback, når vi har lavet en opgave for dem. Det er noget, jeg sætter stor pris på, og som, jeg har indtryk af, er ret unikt for Bech-Bruun.

Bech-Bruun har også fokus på, at en stor del af den udvikling, vi skal gennemgå, også handler om det mentale. Vi har derfor en række workshops om bl.a. eksamensforberedelse, mental performance og overgangen fra studerende til fuldmægtig. Vi har også mulighed for at få en personprofilanalyse og individuelle samtaler om med en coach. For mig, var sidstnævnte virkelig en positiv oplevelse, da det gav mig mulighed for at komme tilbage i gode læsevaner efter et udvekslingsophold, hvor min motivation for at læse var dalet betydeligt. Vores udviklingsprogram, ”INITIATE. Your potential.” er derfor noget af det, som jeg har været enormt glad for hos Bech-Bruun. Jeg synes, at det viser et værdigrundlag, der adskiller sig meget fra det billede, som man ellers kan have af et stort advokatfirma. Der bliver tænkt meget mere over den enkelte medarbejders personlige trivsel og potentiale, end jeg havde forestillet mig på forhånd.


 

Hvordan er det sociale liv

Inden jeg startede hos Bech-Bruun, var jeg på et meget mindre advokatkontor. Jeg havde derfor tænkt, at mit skifte til et stort kontor ville betyde færre ’nære relationer’, og at jeg ville savne noget personligt og socialt, men det er slet ikke tilfældet. Vi er rigtig mange stud.jur.er herinde, og vores studenterforening sørger for en masse gode arrangementer i løbet af året. Sidste år havde vi blandt andet en aften med curling og en ”tour de Bech-Bruun”, hvor studenterne fra hver afdeling havde et stop på ruten med forskellige temaer – selvfølgelig med både vådt og tørt. Det giver lidt ekstra at tale med de andre om i en kaffe- eller colapause på kontoret. Jeg kan virkelig anbefale andre at investere tid i det sociale miljø på arbejdet. Det gør det endnu federe at møde ind på kontoret.

Udover de mange studenterarrangementer, er der også rig mulighed for at socialisere med øvrige medarbejdere. Der er blandt andet en stor fælles sommer- og julefest hvert år og studenter/fuldmægtigfester én gang pr. semester. Og så er der selvfølgelig fredagsbarer og den årlige DHL-stafet! Herudover holder de fleste af afdelingerne forskellige små hygge-arrangementer. I min afdeling havde vi for eksempel en dag lige inden juleferien, hvor vi tog tidligere fri for at spise æbleskiver og spille banko med afdelingslederen som opråber.


 

Hvordan bliver jeg ansat hos jer?

Vi slår jævnligt studiejobs op på vores hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig en jobagent. Man kan også søge uopfordret ved at lægge en ansøgning i vores jobbank, som vi benytter aktivt. Derudover kan man se vores jobopslag på vores Facebookside og på LinkedIn. De største ansættelsesrunder er oftest omkring studiestart i februar og i september, hvor selve rekrutteringen som regel er gået i gang nogle måneder i forvejen.

Som udgangspunkt ansætter vi typisk først stud.jur.er på deres tredje år, nogle gange på slutningen af andet år. Årsagen er, at vi ved, der sker rigtig meget nyt på studiet de første par år. Ligesom vi forsøger at tilbyde vores stud.jur.er kvalificerende juridiske opgaver, der kræver et vist fagligt fundament, som først opnås efter noget tid på studiet.

Når vi læser ansøgninger og CV’er igennem kigger vi efter det rigtige match til Bech-Bruun. Vi anlægger nemlig et langsigtet perspektiv, når vi ansætter stud.jur.er. Vi ser efter fuldmægtigpotentiale. Vores stud.jur.ordning er en slags rugekasse med mulighed for, at de studerende kan se, om en karrierevej hos os er interessant, og vi kan prøve de studerende af i forhold til deres faglige kompetencer og personlige match til Bech-Bruuns kultur og værdier.

CV’et giver os et billede af ansøgerens erfaringer, mens ansøgningen fortæller noget om kandidatens motivation, ambitioner og personlighed. Det er alt sammen relevante elementer, når vi forsøger at danne os et billede af en person, som vi endnu ikke har mødt. Vi vægter erfaring fx fra andre studiejobs eller processpil, udlandsophold, retshjælpsarbejde, foreningsarbejde mv. Det viser både engagement, overskud og overblik at supplere sit studie med sådanne aktiviteter. De faglige kompetencer, herunder karakterer, er vigtige, men gør det ikke alene. En stærk personlighed, der passer til vores kultur og værdier er også afgørende.

Del denne artikel