Onsdagspost – 23122020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten !

Nu er retsopgøret med den tidligere direktør og stifter, Lars Nørholt, endelig slut mere end fire år efter, at han blev sigtet i sagen. Topbossen i lysfirmaet skal syv år i fængsel for bedrageri for mere end 600 millioner kroner. Han er dømt for mandatsvig, skyldnersvig, momssvig og dokumentfalsk. Det skriver Højesteret i en dom, der netop er offentliggjort. Landsretten nåede også frem til syv års fængsel i april.

Fra september sidste år til september i år har Københavns Kommune haft fakturaer for 900 millioner kroner, der ikke er blevet betalt inden for de 30 dage, som loven siger. Det konstaterer kommunens egen revision. Det er dybt problematisk for de virksomheder, der ikke får deres penge til tiden, siger Jakob Brandt, administrerende direktør hos SMV Danmark, der repræsenterer landets små og mellemstore virksomheder, da virksomhederne generelt har store udgifter ved månedsskifte.

Europa-Kommissionen har givet grønt lys til den coronavaccine, som medicinalfirmaerne Pfizer og Biontech har udviklet. Det sker blåt få timer efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) meddelte, at vaccinen er både “sikker og effektiv” – og derved klar til en betinget godkendelse til det europæiske marked. Det har den nu fået, og det betyder, at vaccinen kan blive distribueret til Danmark og de andre medlemslande.
_________________________________________________________________________________________________________



 

Del denne artikel