Onsdagspost 07.04.2021

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Og velkommen tilbage fra påskeferien – frisk, udhvilet og klar til at vende tilbage studie, arbejde og hvad hverdagen ellers måtte byde på?
Der er i hvert fald sket en masse spænende ting den seneste uge til trods for, at de fleste har været på ferie, og noget af det opdaterer vi dig på lige her!

Vi starter ud med en opdatering herhjemme fra. Her vil regeringen gerne have bilfrie søndage tilbage på tapetet. Et fænomen vi ellers ikke har set siden 1974. Forslaget fra regeringen går ud på, at færdselsloven skal ændres, således at kommunerne selv kan beslutte, hvorvidt de vil indføre bilfrie søndage på udvalgte gader i tidsrummet 09.00-20.00. Det er med fokus på Aarhus og København, men såfremt forslaget bliver vedtaget, vil det være muligt for alle de danske byer at indføre bilfrie søndage.

Springer vi til udlandet til lidt grovere sager, så er der nyt den sag, der kickstartede MeToo-bevægelsen, nemlig sagen om filmproduceren Harvey Weinstein, der sidste år i marts blev kendt skyldig for voldtægt og seksuelle overgreb. Weinsteins advokater har nemlig anført, at dommeren i sagen begik flere fejl undervej og, at retssagen dermed er uretfærdig og skal ændres. Advokaterne mener blandt andet, at de kvinder, hvis beskyldninger ikke indgik i anklagepunkterne, ikke burde have fået lov til at vidne. Indtil det besluttes, om sagen skal ændres, sidder den 69-årige Weinstein, der fortsat nægter sig skyldig, i et topsikret fængsel i New York, mens han også afventer en ny retssag i Los Angeles om voldtægt og seksuelle overgreb på fem andre kvinder.

Apropos grove omtalte sager, så husker du måske Sanjay Shah?
Han er hovedmistænkt i danmarkshistoriens hidtil største sag om skattesvindel, hvor han mistænkes for at have svindlet for 12,7 milliarder kroner.
Shah er nu bosat i Dubai, og da Dubai ingen udleveringsaftaler har med Danmark, kan en udlevering rent juridisk være vanskelig. Sanjay Shah fastholder i oktober 2020 i et interview med Dagbladet Børsen sin juridiske uskyld, idet han blot hævder at have benyttet sig af et lovligt smuthul i lovgivningen.
Nu påstår Tyskland imidlertid, i et anklageskrift fra statsadvokaten i Hamborg, at Shah har hvidvasket milliarder af kroner, som han og hans netværk har svindlet sig til i både Danmark og Belgien. Denne anklage kan være med til at lægge pres på en eventuel udlevering af Shah, så han kan komme for en domstol.

Læs mere om det hele og meget mere herunder!

Rigtig god læselyst!

_________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del denne artikel