Onsdagspost – 11082021

God formiddag og velkommen til Onsdagsposten!

Vi starter i det danske, hvor den politiske sæson så småt er startet igen. Dette gælder både ved sommergruppemøderne, men også i retten, hvor Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt sidder på anklagebænken. I denne uge har 6 politikere vidnet i sagen, og samstemmigt givet udtryk for, at det sagnomspundne sommerarrangement (som sagen drejer sig om) alene var af nationalpolitisk karakter. Ud af de 6 vidner var også en rumænsk politiker, der var medlem af MELD på daværende tidspunkt, som i retten angiveligt ikke kunne genkende en underskrift, der skulle være tegnet af hende. Sammenfattende er den mest passende beskrivelse af forløbet indtil videre nok, at det ligner en gyser, der kommer til at ryste Dansk Folkeparti lige gyldigt hvad.

På vaccinefronten kan det berettes, at Patienterstatningen har for nyligt afgjort, at der er direkte sammenhæng mellem det dødelige VITT-syndrom og AstraZeneca-vaccinen. Der har været 3 tilfælde af syndromet i Danmark, hvoraf kun en har overlevet. De 2 afdødes pårørende og den overlevende har alle fået tildelt erstatning af patienterstatningen for svie og smerte.

Vi vender os mod en makaber historie, der har fyldt en del i medierne den seneste uge. En sognepræst er netop blevet idømt 15 års fængsel for mordet på sin kone. For ikke blot at gengive historien tabloid, er det relevant at bide mærke i den relativt høje straf. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at mordet var nøje planlagt, samt at sognepræsten havde haft usømmelig omgang med liget efterfølgende.

Til slut i den juridiske overflyvning skal vi et smut forbi USA, hvor retssagen mod den skandaleramte sanger R. Kelly netop er gået i gang. Manden, der ellers har fyldt radioen med sange som ”i believe i can fly”, er blandt andet anklaget for voldtægt og menneskehandel.

Del denne artikel