Mød skribenterne

”Stud.Jur.” er navnet på det sagnomspundne studenterblad, som igennem mere end 75 år har informeret de studerende på Det Juridiske Fakultet omkring den aktuelle juridiske verden, studielivet som helhed og andet af relevans på samfundets matrikel. Bladet udgives fire gange årligt og er drevet udelukkende af studerende. Redaktionen mødes til et redaktionsmøde før hver udgivelse, drøfter dennes indhold og finder konsensus omkring det blad, der bliver sendt ud til støttemedlemmer, medvirkende og mere end 4000 studerende.

Vi fandt det på redaktionen essentielt at give læseren mulighed for at sætte ansigt på nogle af de skribenter, der hvert semester fylder bladet med indhold.

Læs derfor med nedenfor, når vi hører tre studerende om, hvorfor de har valgt at være skribenter for landets største og ældste studenterblad, og om hvad de synes, der skal til, for at blive en god en af slagsen.

”Stud.Jur.” søger på nuværende tidspunkt flere skribenter til bladet. Såfremt du ønsker at høre nærmere omkring skribent-posten, så kontakt Elias@jdku.dk eller Ghaziani@jdku.dk.


Rasmus V. Nielsen

Hvorfor valgte du at blive skribent for Stud.Jur.?

Overordnet set er der noget ved den journalistiske proces, som jeg finder meget givende. Jeg havde derfor allerede skrevet en del læserbreve for Berlingske og Weekendenavisen, men her var det ofte en udfordring at trække artiklen ned til den laveste fællesnævner. Stud. Jur.-magasinet var derfor en oplagt mulighed, da jeg her fik et bredt spillerum til at skrive om de emner, der interesserede mig på et højere fagligt niveau.

Hvilke forudsætninger synes du er gode for en studerende at have for at blive en god juridisk skribent?

Udover det åbenlyse i at have lysten og interessen til at skrive, er der mange forskellige egenskaber, der efter min mening, gør en til en god skribent. Som magasinet er bygget op i dag, er det helt klart en fordel, hvis man har sans for informationssamling (eksempelvis som en god interviewer), eller hvis man kan anlægge en god vinkel.

Endeligt vil jeg slå et slag for at kunne formulere sig kortfattet og præcist. Flere jurastuderende har en tendens til at formulere sig som om, at sproglig kompleksitet kan kompensere for et ellers dårligt argument. Det er simpelthen en skrøne, og ofte gør unødvendig kompleksitet blot, at læseren opfatter teksten som utroværdig.

Er der noget, der har overrasket dig ved posten?

Formentlig hvor frie tøjler man har som skribent. Jeg har aldrig fået et ”nej” til at eftersøge et bestemt emne eller vinkel, så længe jeg kunne levere inden for tidsfristen. På den måde spiller redaktørerne en meget tilbagetrukken rolle, mens skribenter er frie til at være kreative omkring journalistgerningen.

Tre grunde til at blive skribent for Stud.Jur.?

  1. Du bliver bedre til at gøre tekster indbydende for læseren.
  2. Du stifter et bredt bekendtskab til juraen.
  3. Du ved, at andre (forhåbentlig) kommer til at læse det du skriver, hvorfor du er tvunget til at forbedre dine skriftlige kompetence – hvilket kun er til gavn i en profession som vores.

Pernille Appel Himmelstrup

Hvorfor valgte du at blive skribent for Stud.Jur.?

Jeg valgte at blive skribent for Stud.Jur., fordi jeg syntes, at det gav en god mulighed for at man kunne fordybe sig i aktuelle emner på en overskuelig måde. Selvom det kræver et vist forarbejde at skrive en artikel, er det dog ikke et helt BA-projekt eller speciale.

Ud over det, så syntes jeg også at det var fedt, at jeg med mine artikler, forhåbentlig, kan skabe et lærerigt eller underholdende indslag til mine medstuderende i deres travle hverdag.

Hvilke forudsætninger synes du er gode for en studerende at have for at blive en god juridisk skribent?

Det er ikke et krav, at du har fået topkarakterer i samtlige fag, eller at du er et omvandrende leksikon. Ifølge mig er det afgørende, at man har interesse i at sætte sig ind i aktuelle emner og at man ikke er bleg for at dykke ned i et område eller emne, man ellers ikke er vant i. Hvis du har interessen, så er du allerede godt på vej.

Er der noget, der har overrasket dig ved posten?

Jeg er blevet positivt overrasket over, hvor meget indflydelse man som skribent kan have på emnet og vinklingen af artiklen man skriver. Det er muligt, inden for rimelighedens grænser, at sætte sit eget personlige præg på artiklen, og det synes jeg klart gør arbejdet med artiklerne mere spændende.

Tre grunde til at blive skribent for Stud.Jur.?

For det første giver det god mulighed for at kunne fordybe sig i aktuelle emner, da man bliver tilpas sat ind i emnet uden at bruge alle sine vågne timer på det. For det andet er det en lille bibeskæftigelse ved siden af studiet, der stadig har at gøre med den juridiske verden uden at være en del af dit (tunge) pensum. Og sidst men ikke mindst, er det en rigtig hyggelig måde at lære sine medstuderende at kende på.


Sine Madsen

Hvorfor valgte du at blive skribent for Stud.Jur.?

Jeg har altid elsket at skrive, og synes det kunne være spændende at formidle nyhedsstof med et juridisk perspektiv.

Hvilke forudsætninger synes du er gode for en studerende at have for at blive en god juridisk skribent?  

Overskud og interesse synes jeg er det vigtigste.

Er der noget, der har overrasket dig ved posten?  

Det har positivt overrasket mig, hvor stor valgfrihed der er vedrørende, hvilke emner vi skriver om.
 
Tre grunde til at blive skribent for Stud.Jur.?  

  • Møde nye mennesker
  • Mulighed for fordybelse i juridiske relevante emner
  • Forbedre sine skrivekundskaber

 

 

 

Del denne artikel