En barmesters forsvar – øl er blevet dyrere til jurabar :(

Af Martin Bødker, Jurabarsansvarlig

Inflation, krig i Europa, blokering af Panama kanalen, flaskehals efter Corona og mangel på mikrochips – der findes snart ikke den undskyldning, vi ikke har hørt. Ikke desto mindre gør det sig også gældende for vores alle sammens jurabar. Priserne stiger, og det har de gjort længe – specielt på alkoholiske drikkevarer.

 

Det er en almindelig opfattelse, at jurabaren er en god forretning, og hvorfor skulle det da ikke også være det? Vi er trods alt en af de mest velbesøgte studiebarer i landet! Den kedelige sandhed er dog et stykke herfra. Regnskabet for sidste semester er gjort op, og de røde tal ligger i omegnen af minus 75.000 kr. Årsagen til det store minus kan findes i de mange andre udgifter, som er forbundet med at afholde Jurabar. Det indebærer f.eks. lønning af vagter, DJ, rengøring og levering af typisk fem paller drikkelse – altså ikke ligefrem en ordre, man kan køre via almindelig supermarkedslevering.

 

Det har aldrig været meningen, at Jurabar skal være en forretning, der leverer plus på kontoen. JD får støtte fra både støttemedlemmer og fra vores egne medlemmer, og de penge fordeles så rundt i en pærevælling af sociale og faglige arrangementer.

 

Vi har dog måttet erkende, at udsigten til at jurabaren skal koste 150.000 kr. om året, ligger udenfor det, vi kan forsvare. Beslutningen er derfor faldet på, at en øl fremover skal koste 15 kr. i stedet for en 10’er, men med mulighed for rabat ved køb af større mængder. ”Jamen hvad så med Flügel!?” Bare rolig, Flügel og resten af priserne bibeholdes, hvor vi kender dem. Det har været vigtigt for JD, at specielt priserne på Flügel holdes så lavt som muligt.

 

Det ville bare ikke være en rigtig jurabar, hvis der ikke var risiko for at glide i en Flügel på vej op for at hente flere.

Del denne artikel