Force Majeure: Den usynlige grænse mellem uheldigt og uretfærdigt

Skrevet af Oskar Bloksgaard

Grænsen mellem uretfærdighed og uheldigheder ikke skåret i sten. Tværtimod er det noget vi forhandler og udvikler igennem mange årtier. Det er Kristian Cedervall Lautas bog om Katastrofer et pragteksempel på. For hvornår går grænsen egentlig mellem det klart uretfærdige og det sorte uheld? Kristian Cedervall Lautaerprofessor i retsvidenskab og prorektor for uddannelse. Hans forskning handler om katastrofer, klima og risici, og både hvordan disse reguleres og påvirker retten. Udover bogen ”Katastrofer –og hvad de kan lære os om os selv” er Kristian Lauta også forfatter til bogen ”Disaster law” om, hvordan et retsligt felt, katastroferet, er opstået over de seneste 30 år. Med fokus på særligt: fordeling af ansvar, menneskerettigheder og regulering. Han er, med andre ord, den helt rigtige person til at gøre os klogere på den usynlige grænse mellem uheld og uretfærdighed.

 

 

 

 

 

Del denne artikel