100620

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Vi begynder i Københavns Byret om en sag i en kategori, som stort set ugentligt går igen; hvidvask. Denne gang er der dog tale om noget helt ekstraordinært. Disse typer sager om økonomisk kriminalitet er velkendte for at tage sin tid i retten – derfor er det alt andet lige historisk, at der gik nøjagtig 30 timer fra anholdelsen på Christian Bahl til domsafsigelsen. Og nogen siger, at sagsbehandlingstiden i dag er for lang.. Bahl tilstod til hele molevitten og fik fem års fængsel. Et resultat, som hans advokat, Henrik Stagetorn, var uenig i. I perioden for hvidvaskeriet blev Bahl aflønnet procentvist for sin hjælp, ved at cykelbude smed poserne med penge ind ad vinduet hos ham. Kan man bestille sådan noget på Wolt?

28-årige James Schmidt er blevet kendt skyldig i to ud af tre mordsager, som har fundet sted tidligere på året. Ofrene var hhv. 80, 81 og 83 år gamle. Den ene nåede ikke at blive obduceret inden bisættelsen, hvorfor domstolen ikke fandt tilstrækkelig bevis for at idømme ham. Hvorfor blev hun ikke obduceret? Fordi der i første omgang slet ikke var mistanke om mord. Det var således datteren hos en af ofrene, som undrede sig og kontaktede politiet. Derfra tog sagen fart. I skrivende stud er strafudmålingen ved at blive fastsat – anklageren går efter livstid.

Vi hopper videre til USA. De seneste par uger har der været enorme demonstrationer mod institutionel racisme og politibrutalitet, og endnu værre bliver det, når disse demonstranter mødes med endnu mere politibrutalitet. Amerikanerne – og for den sags skyld resten af verden – er chokerede over, at politiet kan slippe afsted med det. DR har derfor undersøgt, hvorfor det netop er så svært at straffe de amerikanske betjente. Årsagerne inkluderer alt fra magtfulde fagforeninger til gammel retspraksis til gunst for betjentene. Man kan eksempelvis blive fyret og derefter anke, og i 43% af tilfældene får man jobbet tilbage. Er det fyringsgrundlaget eller beslutningstagerne i ankeinstansen, der er noget galt med? Mine penge er på sidstnævnte.

Og apropos demonstrationer, så skal I ikke snydes for endnu en Stram Kurs-demonstration. Denne gang er det ikke Rasmus Paludan, der er i fokus, men derimod en 52-årig mand, der ikke adlød politiets ordrer om at lægge den af ham holdte kniv ned på jorden. Det resulterede i en kugle i benet og en sigtelse for mordforsøg. Anklageren anmod om dobbeltlukkede døre til gårsdagens grundlovsforhør. Det er garanteret ikke det sidste, vi hører om den sag. Onsdagsposten vil naturligvis holde dig opdateret!

Rigtig god onsdag og rigtig god læselyst!










Del denne artikel