Onsdagsposten 101018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den forgangne onsdagspostuge har været spækket med store juridiske og politiske nyheder. Først og fremmest, er FN’s enorme klimarapport blevet udgivet med budskabet om, at vi stadigvæk kan nå at redde klimaet. Det kræver imidlertid, at vi tager os gevaldigt sammen, idet de kommende år bliver afgørende – mere end de har været afgørende tidligere! Hvis vi vender blikket mod den danske scene, har vi endnu en skandale i det offentlige – nu en 64-årig der er sluppet afsted med at svindle for over 100 millioner DKK. I samme genre omend i væsentligt mindre omfang har vi også den folkekære kvinde med den tunge kuffert, der nu endelig er blevet tiltalt for bedrageri. Herudover har NY Times også, for de nysgerrige, forsøgt at udpensle et tredje svindelnummer indenfor det offentlige Danmark – nemlig hvor de mange milliarder der fossede ud af SKAT er blevet af. Så slipper I til gengæld også for nyt om svindel i den private sektor, Danske Bank, i denne uge!

I udlandet er den uomgængelige juridiske nyhed naturligvis valget af Brett Kavanaugh til USA’s højesteret – US supreme court – der har været endnu en sejr for Trump og endnu et knæfald for demokraterne. Omvendt er udsigterne til et genvalg af Margrethe Vestager som kommissær til gengæld ikke så sandsynligt, som mange af os formentlig har ventet – angiveligt skulle vi selv, indirekte, være årsagen dertil.

Sidst men ikke mindst har Weekendavisen bragt en meget interessant artikel omkring ytringsfrihed og eventuelle grænser for selvsamme på baggrund af den svenske aktivist Patrik Hermanssons infiltrerering af alt-right-bevægelsen. Patrik opfordrer nemlig, efter sit arbejde, til at vi ikke betragter ytringsfriheden som ufravigelig, idet den internationale (og danske) normalisering af alt-right-bevægelsen og deslige gennem taletid er med til at undergrave demokratiet!

God onsdag og god læselyst!









 

Del denne artikel