Onsdagsposten 121218

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den forgangne uge har stået i Brexit’s tegn med alt fra heftige diskussioner af May’s aftale til EUD’s præjudicielle afgørelse af, at artikel 50 beslutningen kan trækkes ensidigt tilbage af Storbritannien inden udløbet af de 2 år og indenfor Storbritanniens forfatningsmæssige rammer.

Det storpopulære ‘Brexit’ hashtag, er imidlertid bragt på retræte af et nyt – nemlig ‘Mayxit’. Et hashtag der har vundet frem i kølvandet på nyheden om, at May vil blive mødt med et mistillidsvotum, der udfordrer hendes lederskab – hun når altså ikke at udfylde jernlady-skoene. Dette spørgsmål om udfyldning, kan også snart stilles i Tyskland, hvor jernkansleren netop har udråbt sin efterfølger indenfor partiet – den stærkt Merkel-loyale Annegret Kramp-Karrenbauer, som ser lovende kedelig og håndfast ud.

I Danmark har lovgiver haft travlt med at diskutere peberspray (der nu (snart) er lovligt at opbevare hjemme) og strengere indsats mod folk dømt for børneovergreb. Og den dømmende og udøvende magt har i fællesskab fængslet tre mænd for det kujonagtige drab på Nedim Yasar.

Endelig er der to internationale artikler med internationalt drama til de af jer, der er tossede med krimier eller Anders Henriksen. I USA har en russisk spion nemlig erkendt sig skyldig i at infiltrere NRA (og dermed magten….), og i Saudi-Arabien nægter de nu at udlevere to mistænkte i Khashoggi-sagen.

God onsdag og god læsning!










 

Del denne artikel