240419

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Den sidste uge har stået i påskens tegn, og der har derfor været usædvanligt stille på KUA’s gange. Omverdenen derimod står aldrig stille. Desværre fristes man til at sige.

Søndag, på påskedag, blev Sri Lanka ramt af en række forfærdeligt tragiske terrorangreb. Sri Lanka, der indtil for 10 år siden har været hærget af borgerkrig, men hvis befolkning af hinduer, buddhister, kristne og muslimer de senere år har forsøgt at finde vejen mod en fælles og fredfyldt fremtid.

Der blev begået otte voldsomme angreb mod kirker og hoteller. Seks angreb fandt sted i hovedstaden Colombo og to angreb i andre områder af Sri Lanka, og det tyder på, at selvmordsbombere, står bag flere af dem. Den srilankanske regering peger på den lokale ekstremistiske islamiske organisation NTJ, ”National Thowheeth Jama’ath”, som værende ansvarlig i samarbejde med Islamisk Stat, der i går tog skylden for angrebene. Ifølge den srilankanske forsvarsminister tyder efterforskningen på, at angrebene var gengæld for angrebet i Christchurch i New Zealand, der fandt sted d. 15. marts.

I skrivende stund har angrebene kostet flere end 350 mennesker livet og flere end 500 er såret. Blandt de omkomne er tre danske børn. De er alle børn af Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller-koncernen. En helt ubeskrivelig tragedie og naturligvis i særdeleshed for alle berørte.

I lyset af ovenstående vælger vi her i Onsdagsposten i denne uge blot at linke til ugens øvrige nyheder, der pludselig synes ubetydelige. Helt kort kan vi fortælle, at der er nyt om indsamlingen til genopbygningen af Notre Dame, Mueller-rapporten, præsidentvalget i Ukraine og Rasmus Paludan.

God onsdag.










 

Del denne artikel