Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er passeret.

JD-debat: En samtale om åger-bestemmelsen med forsvarer Anders Németh og anklager Mads Berg Oleson

27 april, kl. 17:00 - 18:30

For åger straffes den, der blandt andet udnytter en anden persons betydelige økonomiske vanskeligheder til i et aftaleforhold at opnå en ydelse, der står i væsentligt misforhold til modydelsen… men hvad betyder det egentlig?
Hvilke forhold falder ind under bestemmelsen? Og fungerer bestemmelsen efter hensigten?

 

Anders Németh og Mads Berg Oleson, som var henholdsvis forsvarer og anklager i den medieomtalte “Kurt Beier-sag”, fortæller om Straffelovens § 282 om åger og gør os klogere på et delikt, der sjældent er brugt i praksis, og som få rigtig ved hvad er.

I den forbindelse fortæller Németh og Olesen om netop denne sag, som de førte mod hinanden, hvor tiltalte (Kurt Beier Transport A/S m.f.) bl.a. var tiltalt for åger af særlig grov beskaffenhed. De fortæller om de udfordringer de hver især stod overfor, om sagens principielle betydning, og det hul der tilsyneladende er i lovgivningen, når det gælder udnyttelse af sårbare arbejdstagere til arbejde under åbenlyst urimelige forhold, som hverken bestemmelserne om åger eller menneskehandel dækker tilstrækkeligt.

 

Overblik over dommen: https://anklagemyndigheden.dk/da/dom-mod-kurt-beier-transport-og-ledende-medarbejdere-er-endelig?fbclid=IwAR0mWM68L3jKXpP5r2l8LXC66YL3sRGcbvZLxNCkaE_sFb7kCSiyOzaya0M

 

Afbud og andre henvendelser skal henvendes til hannah@jdku.dk

 

Tilmeldning sker via linket nedenfor.

Vi glæder os til at se dig!
Mvh
Juridisk Diskussionsklub

Detaljer

Dato:
27 april
Tidspunkt:
17:00 - 18:30
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

JD

Sted

Søndre Campus
Karens Blixens Plads 7
København S, 2300 Danmark
+ Google Map
Tilmelding